Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Taller: Com activar el boca-orella com a estratègia de comunicació

Taller: Com activar el boca-orella com a estratègia de comunicació

Qui no demana opinió a l’hora de fer una compra?

Si gairebé estic temptada de fer-ho davant de l’aclaparador lineal de patates fregides del súper !!

El boca-orella forma part de l’ADN de les persones. La gent parla dels productes i ho fa en una dinàmica i amb una mentalitat ben diferent a la dels mitjans. Pot ser per aixó ens els creiem amb més facilitat i, en canvi, som més reactius a deixar-nos convèncer per la publicitat.

A més l’acte de compra, que és un procés social i no només individual, ha trobat a les xarxes socials el prescriptor més convincent: els consumidors ja no som agents passius sinó tot el contrari; és molt fàcil buscar informació a la xarxa, entrar als fòrums, trobar-ne opinions o demanar-la i que algú contesti.

Per reflexionar, us deixo unes dades que he trobat, cóm no, bussejant per la Xarxa:

” Les dades indiquen que els americans fan més cas de les recomanacions de familiars (en un 76%), amics (en un 68%) i experts (en un 15%) en el moment d’adquirir un producte o servei que als missatges corporatius tradicionals. “

Sent conscients d’aixó  seria una mica absurd voler nedar-hi a contracorrent. Al contrari, cal aprofitar-ho, entendre els ingredients i mecanismes que activen aquest tipus de comunicació;  analitzar el paper que juguen les noves tecnologies en aquesta estratègia de comunicació, i descobrir metodologies aplicables al propi negoci.

Us recomano assistir al taller de l’espai Bitàgora “Com activar el boca-orella com a estratègia de comunicació” el pròxim dia 3 d’abril a les 10.00 hores,  al Centre de Promoció Econòmica i Serveis a les Empreses Can Calderon de Viladecans.

Més informació i inscripcions, cliqueu.

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE