Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Segona trobada d’Ecoindústria-Simbiosi en la indústria local

Ahir 17 de gener, vam celebrar el II Taller del projecte Ecoindustria: Simbiosi en la indústria local, projecte pilotat pels serveis a empreses de les àrees de promoció econòmica dels Ajuntaments de Gavà i Viladecans.

Aquesta segona sessió grupal del programa Simbiosi va permetre aprofundir més en les implicacions, significat, beneficis i oportunitats que brinda gestionar l’empresa sota els paràmetres de la sostenibilitat, i a més a més, cada empresa, en dinàmiques grupals, va poder redefinir les línies generals del seu procés de negoci cap a un model d’economia circular.

L’ecoindústria implica beneficis pel medi ambient i genera impacte social positiu, peró també incideix en els resultats econòmics de l’empresa, i aquesta és l’avantatge: que els beneficis socials i ambientals poden anar de la mà dels beneficis empresarials. Per aixó pensem  que  aquest projecte afavoreix directament la competitivitat, el desenvolupament i el creixement sostenible de les empreses del nostre territori.

El resultat: descobrir sinergies amb empreses participants i amb altres del territori segons activitats i necessitats, i començar a dibuixar les línies d’acció a implementar per incorporar-se en l’economia circular. El programa continua amb sessions individuals amb cadascuna de les empreses per concretar el seu propi pla d’actuació, i el dia 8 de març es realitzarà la III Trobada grupal.

La presència de las regidories de promoció econòmica de Gavà i Viladecans, de l’Agencia Catalana de Residus de Catalunya, i de la Direcció d’Indústria de la Generalitat, va permetre visualitzar el seu  suport al programa i a les empreses participants. Aquestes entitats, partners importants en les accions que tenen a veure amb l’ecoindustria i la economia circular, van oferir col•laboració a les empreses assistents a través dels diferents programes i ajuts que estan implementant en aquest àmbit.

Comparteix
  2 comentaris
  1. Bona tarda,
   He vist aquest article amb aquesta inciciativa que en sembla molt interessant.
   Faig moda sostenible reciclant sacs originals de cafè, i soc una de les fundadores de l’associació de Moda Sostenible Barcelona.
   M’agradaría poder parlar amb algú sobre aquesta iniciativa i com forma part, o si el termini de Castelldefels pot estar també inclós.
   Moltes gracies,
   Salutacions,
   Sylvia Calvo
   Tel: 650 39 1414

  2. Hola Sylvia, bona tarda,
   m’alegro que trobis interessant aquesta iniciativa; Simbiosi és un programa que vam començar l’any passat i que tornarem a realitzar al llarg de l’any 2017, doncs ha tingut bona acollida entre l’empresariat de Viladecans i de Gavà .
   Pel que fa a la teva activitat trobem que és molt interesant! Passem el teu comentari i el teu telèfon als tècnics que porten el programa. Ells et trucaran.

   Gràcies i salutacions cordials.

  Escriure un comentari

  CLOSE
  CLOSE