Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

5a. edició del programa Start Up Training d’Innobaix

5a. edició del programa Start Up Training d'Innobaix

INNOBAIX, conjuntament amb l’Escola de Negocis EADA, realitzarà la 5a edició del START UP TRAINING, programa subvencionat per la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, de capacitació d’empresaris i directius d’empreses innovadores o amb alt potencial de creixement.

El programa es composa de 8 sessions de 3 hores de formació, un workshop de presentació de projectes i dues tutories per projecte i es realitzarà a les instal·lacions d’Innobaix al Citilab de Cornellà. El programa s’inicia el 10 de maig i finalitza el 14 de juny. Les sessions formatives seran els dimarts i dijous.

Les empreses interessades en participar han d’enviar un correu a l’adreça innobaix@innobaix.cat amb les dades de l’empresa, de la persona participant i una breu descripció del projecte empresarial innovador. Ens posarem en contacte per formalitzar la inscripció i posteriorment confirmar la participació al programa.

Aquesta formació està orientada a persones amb capacitat de decisió dins la seva empresa, i complementa l’oferta de serveis i projectes d’Innobaix a l’acceleració de projectes empresarials. L’objectiu del programa, és aconseguir reforçar les empreses en els seus processos de creixement.

Aquí pots conèixer com va ser la 4a edició del Start Up Training i l’experiència d’alguns participants: Els menuts de la Pineda, ++cafeteria i e-Housing.

Les sessions formatives conten amb el següent contingut:

IDEA I OPORTUNITAT: 10 de maig de 9.30 a 13.00 hores.
En aquesta sessió s’aborda la gestació d’idees mitjançant el sistema SCAMPER i altres similars. Es defineixen també les eines bàsiques per a testejar la idea en els seus inicis (tècniques “up to down” i “bottom up”). L’objectiu d’aquest mòdul és capacitar l’alumne per generar idees noves i per avaluar la seva viabilitat.

MÀRQUETING ANALÍTIC: 12 i 17 de maig de 9.30 a 12.30 hores
Es tractarà l’anàlisi interna i externa, aportant eines bàsiques per orientar l’empresa al client/mercat. Entre d’altres es treballaran eines d’anàlisi de l’entorn, del mercat, dels competidors, del consumidor i de la pròpia empresa. Aquest mòdul permet aprendre a orientar els negocis al mercat de forma contínua i aprendre l’ús d’eines enfocades al testeig de les idees i hipòtesis de treball.

MÀRQUETING ESTRATÈGIC I MODEL DE NEGOCI: 19 i 24 de maig de 9.30 a 12.30 hores
Sessió dedicada a la fase de concreció del model de negoci de l’empresa i dels elements estratègics que la conformen. Es tractaran eines d’anàlisi de negocis existents, així com de generació de nous models de negoci. Es treballarà tant el model de negoci intern de l’empresa com el model de negoci necessari per comunicar l’empresa a l’exterior. Es farà també referència a les implicacions de la internacionalització en els models de negoci establerts.

LIDERATGE PEL CREIXEMENT: 31 de maig de 9.30 a 12.30 hores
En aquest mòdul es farà focus en el tipus de lideratge que està al servei de l’equip i projecte. Veurem estratègies per a crear filiació i pertinença des d’una visió, missió i valors clars. S’ensenyarà a construir vincles relacionals de qualitat com a conseqüència d’un lideratge integre i integratiu. Aquesta sessió permetrà capacitar al participant en el disseny del seu propi lideratge i dotar d’eines i estratègies per a generar compromís i filiació amb el seu equip.

VIES DE CREIXEMENT: INTERNACIONALITZACIÓ, INNOVACIÓ I INVERSIÓ: 7 de juny de 9.30 a 12.30 hores
En aquest mòdul es contemplaran la internacionalització, la innovació i les inversions de l’empresa com a via de creixement; es relacionarà amb les afectacions a l’estructura de l’empresa, així com amb les implicacions que tenen sobre els processos de l’empresa.

PRESENTACIÓ A INVERSORS: 9 de juny de 9.30 a 12.30 hores
Aquesta sessió va dirigida a conèixer els elements bàsics en la presentació de projectes en diferents fòrums (inversors, partners i empresa). S’aprendrà a desenvolupar habilitats bàsiques en la generació de resums executius i presentacions sintetitzades. Es contemplaran dues eines bàsiques de relació del projecte/empresa amb el seu entorn: resum executiu i “elevator pitch” i els elements bàsics per tal de que resultin atractius per als inversors.

TUTORIES: 26 de maig i 2 de juny una hora cada dia a concretar entre les 9.00 i les 14.00 hores
Dues tutories presencials per participant més assessorament on line dels tutors per tal d’acompanyar l’elaboració del projecte.

PRESENTACIÓ DE PROJECTES: 14 de juny de 9.00 a 14.00 hores
Presentació final dels projectes davant d’experts en innovació.

www.innobaix.cat

Més informació :  START UP TRAINING MAIG 2016

 

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE