Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Tallers a l’espai Bitàgora: resultats i problemes

Com sabéu, espai Bitàgora és com diem al lloc físic que, a la segona planta de Can Calderon, destinem a la realització d’un seguit d’activitats i projectes adreçats a empreses. Avui ens centrarem en les accions formatives i, per començar amb bon peu, hem avaluat el trimestre  anterior i us volem fer arribar els resultats. 

Tenint en compte que s’avalua amb l’objectiu de millorar, esperem les vostres propostes  i comentaris.

Anem als números: de maig a juny s’han organitzat un total de 13 accions formatives amb un total de 195 places ofertades.

* S’han inscrit 170 persones (87%), i hi han assistit 133 (68%), amb una mitjana d’assistència de 10 persones per taller.

* Dels 133 assistents, 121 eren empreses (91%) i 12 eren persones emprenedores (9%). D’aquestes 121 empreses participants, 84 han estat empreses ubicades a Viladecans (70%).

La valoració mitjana de les accions formatives ha estat d’un 8.8 sobre 10, i la valoració dels formadors/es d’un 9.3 sobre 10. 

NOM ACCIÓ MITJANA TOTAL MITJANA FORMADOR. MITJANA. APLICACIÓ PRÀCTICA
       
APRÈN A GESTIONAR LA TEVA EMPRESA: FISCALITAT BÀSICA PER A AUTÒNOMS 9,07 9,07 7,97
MÀRQUETING ON LINE: TREU-LI PROFIT A LA TEVA PÀGINA WEB 9,17 9,45 8,33
LES EMPRESES D’ECONOMIA SOCIAL: AJUTS, SUBVENCIONS I AVANTATGES FISCALS 9,33 10 8,67
PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS 8,83 9,67 7,5
ESTRATÈGIES DE COMUNICACIÓ: COM PARLAR EN PÚBLIC 8,65 9,55 9,4
APRÈN A NEGOCIAR I VENDRÀS MÉS I MILLOR 8,68 9,52 8,33
EXPORTA’T. AUGMENTANT LES VENDES A TRAVÉS DELS MERCATS EXTERIORS 9,13 9,62 8,47
REORIENTACIÓ CAP AL SECTOR AERONÀUTIC 8,67 9 8
TOTS PODEM INNOVAR EL NOSTRE NEGOCI 8,45 9,28 9,17
MOTIVA EL TEU EQUIP! 8,83 9,33 9
EINESTIC: APLICACIONS INFORMÀTIQUES PEL TEU NEGOCI EN UN SOL DVD 7,63 6,8 6,38
PILOTA LA TEVA EMPRESA: QUADRE DE COMANDAMENT 9,23 9,3 8,75
REINVENTAR-SE: MANERES DE REPENSAR EL NOSTRE NEGOCI 8,92 9,86 9,48
VALORACIÓ TOTAL 8,8 9,3 8,4

Com veieu els tallers millor valorats han estat el de “Quadre de comandament”, en el qual els assistents van poder conèixer una eina pensada  per millorar la gestió interna de l’empresa, i “Exporta’t…” en el que s’explicava ampliament com, per què, amb què i amb qui,  i de quina manera ampliar el mercat dels propis productes. Tots dos tallers reuneixen les preocupacions principals -al marge del financament- de la majoria dels empresaris: controlar eficaçment la gestió interna i explorar noves possibilitats d’augment  les vendes .

 Avaluar ens ha servit també per detectar que hem de millorar, entre d’altres coses, dos aspectes en la gestió:

* hem d’ampliar la difussió de l’oferta formativa per tal d’arribar al màxim número de persones i empreses del territori;  estem valorant la possibilitat d’incloure les xarxes socials com un canal més de difussió.

*  hem de trobar la manera de reduïr el nombre de persones que, tot i havent fet la inscripció, desprès no assisteixen, impedint que altres persones de la llista d’espera ocupin la plaça. Encara no hem trobat com fer-ho. Se us acut com fer-ho?

La nova programació per l’ùltim trimestre de l’any s’està acabant d’enllestir,  aviat us hi donarem notícies.

Comparteix
  4 comentaris
  1. Molt necessari el treball que feu amb la situació econòmica actual.

  2. Gràcies per fer-nos sentir ùtils. Ens motiva i encoratja.
   Aviat estarà disponible la programació de tallers per l’ùltim trimestre de l’any, que espero sigui interessant i respongui els interessos que anem detectant en els contactes que mantenint amb les nostres empreses .

  3. He asistido a varios de esos talleres y la verdad es que me han resultado muy utiles. Deseo reiteraros de nuevo las gracias y animaros a seguir con dicha labor, muy necesaria por otra parte, en estos tiempos de crisis, en los que la formación continua adquiere una mayor importancia para las pequeñas empresas y autónomos. Gracias !!!

  4. Gracias, Mª Antonia. A partir de hoy podrás consultar en la agenda los talleres que hemos preparado para octubre. Esperamos seguir contando con tu asistencia.

  Escriure un comentari

  CLOSE
  CLOSE