Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

L’última trobada empresarial de Simbiosi

L'última trobada empresarial de Simbiosi

Ahir, dia 8 de març, va tenir lloc al centre Can Calderon l’última sessió adreçada a les empreses participants en el programa Ecoindústria. Simbiosi a l’indústria local.

Aquesta vegada va ser una jornada molt pràctica: la primera part,  dedicada a repassar i ampliar el concepte de economia circular i la metodologia RESOLVE, va donar pas ràpidament a les presentacions d’ empreses.

En aquesta part,  el responsable de cada empresa va explicar als altres els productes /serveis que  ells fan o tenen,  i que poden suposar una eina transversal per desenvolupar models d’economia circular:

 • Arqteria i el seu projecte “La fàbrica de los sueños”, una font de creació de sinèrgies entre empreses que comparteixen un mateix espai i una mateixa filosofia de treball.
 • Sigeen, amb un sofware de control i anàlisi de la despessa de subministraments buscant l’estalvi i l’eficiència energètica.
 • Datumize, gestor de Bigdata i d’anàlisi de dades fosques, de manera que es poden visualitzar oportunitats de negoci que d’altra manera quedarien ocultes.
 • Embatex Ibérica:  cartutxos remanufacturats utilitzant un cartutx original usat, que són minuciosament revisats i recarregats per obtenir un cartutx amb la mateixa funcionalitat que l’original , substituint les peces deteriorades per altres totalment noves.
 • Necen Ozono, l’ús de l’ozó té com a finalitat aplicar les propietats oxidatives i desinfectants de l’ozó a la depuració d’aigues, la purificació i desodorització d’ambients i fins i tot per al tractament terapeútic de diverses malalties
 • Talleres Mapi, ens va parlar d’un procès que neteja els motors i que té com a una de les seves característiques que redueix l’emissió de contaminants.: la descarbonització.
 • Thingibox, ens va mostrar la seva impressora 3D, feta com un projecte de bricolatge i construïda pas a pas amb les eines disponibles.

Desprès d’aquestes exposicions, va venir una part ben entretinguda: la taula de residus. Cada participant va aportar -i explicar-  els residus provinents del seu procès productiu: escuma, teles i trossos de pell resultants del entapissat de sofàs, perfils d’alumini, restes de metacrilat, plàstic PET, remanufacturació de cartutxos de tinta d’impressores, draps de neteja…. uns residus que podrien ser valorats per altres empreses com a material per incorporar a nous products o per millorar els que ja estan produint.

Per últim, vam disposar vàries taules en les que es van mantenir diverses  reunions entre empreses que tenen potencials projectes entorn a l’economia circular. Va ser el moment de aprofundir en el coneixement dels productes, la seva utilització i les possibilitats d’iniciar un projecte en col·laboració.  Vam fer vàries rondes de manera que tots els interessats puguessin trobar-se.

Aquesta ha estat l’ùltima trobada empresarial,  però aviat tindrem ocasió de tornar-nos a veure tots en el tancament del programa. Encara no té data i us anirem informant.

 

 

Comparteix
  Escriure un comentari

  CLOSE
  CLOSE