Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Programa de suport a la consolidació del treball autònom a Catalunya

Programa de suport a la consolidació del treball autònom a Catalunya

El treball autònom (autoocupació, empreneduria …) es una de las vias més transitades des de fa anys per crear ocupació.

Els serveis de creació d’empreses municipals es saturen amb facilitat amb les demandes de visites i assessorament de persones que intenten crear el seu propi lloc de treball i volen fer-ho coneixent millor el terreny. I és admirable l’esforç, la capacitat d’assumir riscos, el desig de progresar, de crear, d’aconseguir sortir endavant. El treballador autònom és l’heroi dels nostres dies.

Però no sempre es fa en les millors condicions; moltes vegades perquè es fa a la desesperada, com l’ùltim recurs desprès de temps i temps de bùsqueda infructuosa de feina; d’altres vegades perquè falten o s’han d’actualitzar coneixements i habilitats per gestionar l’activitat i empresa creada.

Ens ha arribat una informació que vol incidir en aquesta ùltima circunstància ajudant a millorar la formació dels treballadors autònoms. Us la traslladem per si esteu interessats:

“El Col·legi d’ Economistes de Catalunya promou amb el suport de la Generalitat de Catalunya un projecte pilot del Programa de Consolidació del Treball Autònom. Aquest programa té per objectiu la formació en gestió empresarial i l’assessorament personalitzat per a la consolidació del negoci de persones treballadores autònomes. Està previst que participin 72 persones autònomes de les diverses demarcacions territorials de Catalunya, que seran assessorades per 4 persones expertes durant un període de 10 mesos i que rebran formació especialitzada en diferents matèries.

Els destinataris del projecte han de complir els següents requisits:

  • Persones treballadores autònomes pròpiament dites o econòmicament dependents (TRADE).
  • Disposar d’una antiguitat mínima com autònoms d’1 any i fins a un màxim de 5 anys en l’activitat que actualment s’està desenvolupant (data de referència: 4 de novembre de 2013).
  • Acreditar la residència i el domicili fiscal a Catalunya. 

Amb la participació en el projecte, els autònoms milloraran la capacitat i professionalització en la gestió estratègica de la seva iniciativa empresarial, la qual cosa ajudarà, no només a consolidar-la, sinó a impulsar-la competitivament des de tots els punts de vista (gestió, comercialització, innovació, etc.). 

En cas d’estar interessats poden fer la pre-inscripció en el següent enllaç.

Per a més informació us podeu dirigir al correu electrònic programaautonoms@coleconomistes.cat de les seus del Col·legi d’Economistes de Catalunya. o bé trucar al telèfon 93 416 16 04 (extensió 2014). També us podeu adreçar a alguna de les seus del Col·legi d’Economistes de Catalunya.”

Si participeu, envieu-nos les vostres opinions; segur que seran ùtils per altres possibles interessats.

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE