Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Conciliació i usos del temps: el repte de la vida quotidiana.

Aquesta és la tercera conferència del cicle “Talent femení contra la crisi”,  que tindrà lloc el  29 de novembre a les 18’00 a la Biblioteca de Viladecans (A. Josep Tarradellas, 16) . La ponent és Sara Moreno, experta en polítiques d’Igualtat.

Sabies que les dones s’encarreguen en solitari de les tasques domèstiques i de la cura dels nens en un 74% de les llars i què tant sols un 17% dels homes afirma compartir les tasques domèstiques amb la seva parella? I que els 33% dels homes espanyols creu que la dona és la que hauria d’encarregar-se sempre de la majoria de les tasques de la llar?

Curiosament, la majoria de dones segueix treballant fora de casa quan són mares, ja que el percentatge de mares menors de 40 anys que treballen fora de la llar està en el 67%, un dels més alts d’Europa. En aquest sentit, quan les dones són mares, han d’adaptar la seva feina a la nova situació personal. Això fa que el 41% redueixi la seva activitat professional fora de casa, i en el cas dels homes aquest percentatge és insignificant.

Aquestes reflexions ens fan adonar-nos de la importància de la conciliació, entesa com un procés que comporta trobar solucions a les tensions provocades pels desequilibris entre el temps de treball, la vida quotidiana i la vida personal.

Malauradament, s’acostuma a assimilar conciliació amb compatibilització per part de les dones de les responsabilitats familiars amb les laborals, és a dir, que la conciliació només fa referència a les dones. Cal evitar aquest parany, la conciliació no és únicament un problema de les dones, ja que també afecta el conjunt de la societat, homes i dones.

Conciliació, usos dels temps, el repte de la vida quotidiana…en definitiva, et volem convidar a trobar respostes a aquestes preguntes i a reflexionar sobre els obstacles, camins i horitzons que ens permetin avançar tots plegats cap a un canvi necessari de rols socials més igualitari i equitatiu.

Ponent: Sara Moreno

Adreçat a: persones emprenedores, treballadors/es autònoms,  micro empreses i públic en general.
Lloc: Biblioteca de Viladecans (Av. Josep Tarradellas, 16)
Data: 29 de novembre de 2011
Horari: 18′00-20′00 hores
Preu: Gratuït

més informació: Ajuntament de Viladecans  sgarciach@viladecans.cat , o per telèfon al  93 635 18 04

Per inscriure’t, omple el següent formulari:

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE