Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

L’oci i el turisme: una oportunitat

El turisme és un sector emergent, amb potencial per crear empreses i ocupació i pot ser un sector econòmic motor en el nostre territori. El turisme té un gran potencial tant des del punt de vista de l’activitat econòmica com des de la seva projecció territorial, cultural i de reforçament de la identitat local.

Per això, esdevé estratègic per a la dinamització econòmica de la ciutat treballar en el seu desenvolupament lúdico-turístic responsable i lligat als valors propis del territori, tot fomentant que en gaudeixin els seus residents, visitants i turistes de proximitat.

Actualment, part de l’oferta de Viladecans s’adreça al segment de turisme de reunions, convencions i/o esdeveniments. Així, es disposa d’equipaments al municipi com l’auditori de Can Calderón, el Cúbic, l’Atrium o el Delta Business Center que es van posicionant en aquest segment de mercat.

En aquest sentit, es treballa amb Viladecans Qualitat i Vimed, empreses municipals gestores d’aquests equipaments, per tal d’oferir de manera conjunta i íntegra aquesta oferta. Tot procurant rendibilitzar els espais, incrementar els actes que s’hi celebren i millorar la satisfacció dels usuaris.

A més, amb l’objectiu de millorar l’oferta i fomentar la participació de les empreses del municipi relacionades amb aquest àmbit de l’activitat econòmica, s’estimula la incorporació d’informació sobre els serveis que ofereixen les empreses d’activitats complementàries al turisme de reunions.

Si oferiu serveis de càtering, elaboreu menús per a empreses, oferiu serveis audiovisuals, de traducció, transports, o organitzeu activitats d’oci i esportives, empleneu el formulari de contacte i treballarem amb i per a vosaltres.

D’altra banda, si voleu organitzar una reunió o esdeveniment empresarial a Viladecans, aquí trobareu informació sobre els espais i serveis que us oferim a la ciutat.

A la ciutat i en un entorn majoritàriament urbà com l’àrea metropolitana de Barcelona, gaudim d’una diversitat de paisatges naturals: la Zona forestal, la plana agrícola, les zones humides, les pinedes litorals i les platges verges.

Aquests espais, en major o menor mesura, compten amb infraestructures que afavoreixen el seu ús públic, visites, activitats d’educació ambiental, senderisme, etc.

Seguir fomentant el seu coneixement d’acord amb el principi de sostenibilitat, és la millor manera de protegir-los i preservar-los. Per això, a més de posar en valor, millorar i fer més accessibles aquests recursos per a tothom que en vulgui gaudir, convé afavorir la creació de productes i activitats d’oci tot comptant amb la implicació de la iniciativa privada.

Per aquest motiu, es proposa integrar les vostres activitats i serveis dins del Dossier d’activitats lúdico-turístiques de Viladecans. Un primer recull amb el que es treballa a fi de desenvolupar i promocionar la nostra oferta. Consulteu aquest Dossier Turístic i si trobeu adient afegir la vostra informació, registreu-vos, us ajudarem a difondre i si cal també dissenyar les vostres activitats.

Part de l’important patrimoni arquitectònic i històric de la ciutat ja s’integra avui en visites guiades. Al llarg de l’any, a més, es fan festes i esdeveniments on es barreja cultura, tradició, innovació i desenvolupament tecnològic. Arrodoneix l’oferta, l’equipament cultural Atrium amb una programació estable durant tot l’any de teatre, música, òpera, dança i tota la resta de modalitats escèniques adreçada tant a petits com a grans.

Impulsar el coneixement d’aquests recursos entre els habitants i afavorir després la seva promoció cap als mercats propers, és una bona manera d’assegurar el respecte als valors culturals, històrics, artístics i territorials que els són propis.

Per això, en aquest àmbit es potencia tant la participació de les entitats culturals com dels privats que organitzeu activitats adreçades a un públic escolar o familiar i que vulgueu promocionar-les cap a mercats de proximitat.

En aquest sentit, el Dossier d’activitats lúdico-turístiques de Viladecans, també recull i promociona aquest tipus d’oferta.  Consulteu-lo i si voleu afegir la vostra informació empleneu el formulari de contacte, en farem difusió i si ho necessiteu us ajudarem també a dissenyar les vostres activitats.

CLOSE
CLOSE