Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Xecu projectes metal·lics, una empresa familiar i especialitzada

Xecu projectes metal·lics, una empresa familiar i especialitzada

Xecu projectes metàl·lics va nèixer el 2013 de la mà d’una parella que treballava des de feia anys en el mateix sector al qual pertany la nova empresa. Va néixer per què van veure l’oportunitat de negoci i  també amb la perspectiva d’oferir un lloc de feina al fill de la parella que, a la llarga, continuarà el negoci familiar.

En parlar de Xecu, projectes metal·lics , la paraula familiar surt a la conversa diverses vegades . Una per descriure la composició de l’empresa, pare, fills i mare estan als comandaments, altre per definir el tracte amb els clients i la tercera quan es fa referència a l’equip de persones treballadores que formen l’empresa .

Ens expliquen que des del començament han mantingut un increment sostingut de personal i de facturació; que els clients els busquen a ells i no al contrari., doncs no tenen cap persona dedicada a la tasca comercial o de màrqueting, i que la característica diferencial del seu negoci  és que donen al client un servei que aplega tota la cadena de valor del producte;  ells escolten el problema o repte que porta el client , defineixen conjuntament amb ell les possibles solucions sobre la taula de dibuix  i, com tenen l’experiència del taller, dissenyen ajustant-se a les possibilitats reals de solucions d’enginyeria , i ells mateixos fabriquen la solució ideada per al client.. Tanquen així un  circuit iniciat per la demanda d’un client, segueix  el procés d’enginyeria i disseny del producte i finalment la transformació dels plànols a la realitat: la producció de les peces o maquinaria encarregada.

Xecu Projectes metal·lics estàn especialitzats en trobar solucions al reptes que aporta el client, en el disseny a mida i la transformació de l’acer inoxidable, acer al carbo i alumini en un producte finalitzat .

Un 60 % de la seva producció se’n va cap a l’exportació  com a FrançaPolònia i a Rússia. Treballen per a sectors diversos: sector aeronàutic, aeroespacial, alimentari, hostaleria, químic, farmacèutic, sanitari, disseny de mobiliari ….

Juntament amb aquesta internacionalització de la producció, un altre concepte important per l’empresa és la innovació. La transmeten a tot el que fan perquè són els propis creadors del seus productes i estan contínuament fent ús d’aquest concepte en les solucions que afecten als reptes dels seus clients.

Tenen una línea de producte adreçat a la restauració: els forns de brasa en ferro i inoxidable. Treballen com a proveïdors d’altre empresa que comercialitza els productes.

La localització de l’empresa a Viladecans consideren que és una avantatge per què estan molt ben comunicats, i per la matèria prima que utilitzen és important, així com pels enviaments del producte finalitzat.

En demanar-los quin és el valor diferencial de l’empresa ens parlen de 35 anys d’experiència en el sector, de la confiança de clients i proveïdors i de l’essència de Xecu Projectes Metàl·lics : desenvolupen el producte des dels inicis i passen del dibuix a la construcció física de la peça, és a dir, intervenen en tota la cadena de valor.

I jo podria afegir un altre: en arribar a l’empresa un dels administradors estava treballant al taller, la qual cosa els dona avantatge competitiva també, i m’han confirmat durant la conversa que passen bona part del seu temps al taller. Algú pot conèixer millor què es fa, com es fa, quan es fa, que aquells que estan al peu del canó?

 Xecu , projectes metàl·lics

C. Agricultura, 62, tel. 93. 659.44.30, Viladecans.

mail: xecusl@xecusl.com, http://www.xecusl.com/

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE