Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Espais Viladekns, una empresa acollidora d’altres empreses

Espais Viladekns, una empresa acollidora d'altres empreses

Avui us presentem l’empresa Espais Viladekns, centre d’empreses i coworking recentment inaugurat a la nostra ciutat.

Podríem dir que el seu objectiu és facilitar la vida a les empreses que s’instal•len al seu centre, oferint espais de qualitat i serveis adequats, encarregant-se de la neteja, la llum, el mobiliari i les comunicacions, proporcionant llocs de trobada i formació…. D’aquesta manera cada empresa que acull el centre pot dedicar el seu temps i els seus millors esforços a l’activitat que li dona sentit; de la resta ja s’encarrega la gent d’Espais Viladekns.

Coneixem la pàgina web d’ Espais Viladekns i, a través d’ella els diferents serveis, espais i possibilitats que ofereix el centre, però volem saber més i li hem demanat a Cristina Martín, administradora d’Espais Viladekns, que ens dediqui uns minuts per respondre les nostres preguntes.

Compartim les seves respostes amb tots vosaltres.

 • Com va sortir la idea de crear una empresa per “facilitar la vida “ a altres empreses?

Teníem clar que la col•laboració és el futur per a que les empreses funcionin, i ¿quina millor col•laboració que la de compartir un espai en tots els sentits, tant a nivell de costos com a nivell de sinergies?

 • Per què vau pensar que aquesta iniciativa de negoci tindria demanda a Viladecans?

Perquè Viladecans és una ciutat privilegiada per a les empreses degut a les seves bones connexions amb les localitats del voltant, especialment amb Barcelona, on pots arribar en menys de 20 minuts ja sigui en tren, cotxe o bus.

 • Quines persones formen l’equip que gestiona Espais Viladekns i què fan?

Som 3 professionals de diferents àrees que treballen per oferir la millor atenció i servei als nostres clients.

 • El lloc on s’ubica, en aquest cas Viladecans, té algun avantatge competitiu que hagueu considerat important per decidir-vos ?

I tant! … va ser el que ens va fer decidir per complet. És un punt neuràlgic que no passa desapercebut, amb gran potencial empresarial i amb projectes futurs d’expansió econòmica, com ara la creació de Outlet Style a la zona.

A més, estem al costat de l’autopista, a un minut del tren i a poc més dels busos i taxis. I això a banda de tenir el centre comercial i el Parc de la Marina tan a prop!

 • Quin és el tret diferencial d’Espais Viladekns respecte a d’altres empreses que es dediquen a aquesta mateixa activitat?

Ens agrada pensar que la gent que es queda amb nosaltres no ho fa només per les nostres instal•lacions, sinó també per la nostra filosofia de proximitat i professionalitat. Intentem empatitzar i adaptar-nos als nostres clients, escoltem i valorem les seves propostes i suggeriments.

 • Com és el perfil-tipus de client que pot estar interessat en els serveis que oferiu?

Bastant variat, des de delegacions de grans empreses fins a joves emprenedors que comencen ara el seu negoci, passant per empreses més consolidades però que volen buscar nous mercats a la nostra ciutat.

 • Com feu arribar la vostra proposta a aquests clients? Quina es la vostra estratègia comercial?

Principalment hem treballat la nostra pàgina web (www.espaisviladekns.cat) de la que estem molt satisfets. També utilitzem les diferents tècniques publicitàries, com ara díptics, per poder arribar a qualsevol col•lectiu. A més, hem d’agrair la col•laboració dels ajuntaments de la zona o serveis associats als mateixos que ens han fet costat durant aquests mesos d’inici.

 • Aposteu per les xarxes socials? Creieu que us resulten útils?

Està clar que avui en dia no pots oblidar-te de les xarxes socials i nosaltres hi som : tenim un compte de Facebook (https://www.facebook.com/espais.viladekns) i un de Twitter (@EspaisViladekns) . Aprofitem per convidar-vos a conectar amb nosaltres!

 • Col•laboreu amb altres centres d’empreses o xarxes de centres de coworking ? 

Sí, ara mateix mantenim una col•laboració molt estreta amb Espais&Co, que és un centre de coworking de Barcelona amb el que també intentem tirar endavant una oferta formativa. I no volem que es quedi aquí, poc a poc ens volem anar posant en contacte amb més centres, perquè el que tenim molt clar és que avui en dia les col•laboracions són molt importants.

 • Quines són les tendències en aquest tipus de negoci, cap a més serveis associats, cap a més espais d’oficina ….

Nosaltres creiem que els serveis associats són importants i és per això que volem anar incorporant al nostre centre més coses com ara la formació o serveis més generals per a empreses, com temes de missatgeria, d’impremta, etc… Podem aconseguir millors preus per als nostres usuaris gràcies a tenir més volum amb que negociar.

 • En aquest moments teniu tots els espais ocupats? Com valoreu la marxa del vostre negoci en aquests mesos? Quins plans teniu pel futur proper? S’estan assolint les previsions inicials?

De moment, dels 14 espais dels que disposem ja tenim 8 ocupats. Tenint en compte que vam començar al juny i ara som al desembre  estem molt contents. Els plans més propers, a més d’ocupar tots els espais, és centrar-nos molt en el tema de la formació.

Ara volem impulsar un dels nostres serveis, l’Oficina Virtual. Aquesta modalitat s’ha creat per donar resposta a aquelles empreses que, sense tenir la necessitat d’un espai físic real, necessiten una ubicació de primera categoria, l’atenció i gestió de totes les seves trucades telefòniques, accés a sala de reunions amb material audiovisual i la opció de despatxos totalment equipats per hores.

I de cara al futur volem promocionar la nostra Aula Formativa equipada per a 20 persones. Actualment, impartim cursos i tallers relacionats amb el coaching i, progressivament, anirem ampliant l’oferta.

Aquesta aula està disponible per a formadors, empreses o qualsevol altre usuari que requereixi un espai d’aquestes característiques.

 • I fins aquí l’entrevista d’avui!

Gràcies a Cristina Martin per deixar-nos conèixer més i millor la seva empresa.

Us deixem aquí les dades de l’empresa:

Espais Viladekns, Avinguda Olof Palme, 10 baixos, 08840 Viladecans, Barcelona. Telèfon: 93 010 76 76.

Email: contacte@espaisviladekns.cat     http://www.espaisviladekns.cat/

Comparteix
  Escriure un comentari

  CLOSE
  CLOSE