Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Electrodomèstics Calbet i el lideratge, una relació de molts anys

Electrodomèstics Calbet i el lideratge, una relació de molts anys

Algú no coneix l’empresa Electrodomèstics Calbet a Viladecans? No, és clar; si va néixer aquí…

I no només és coneguda a Viladecans, està present a tot el territori català i les Illes Balears, amb 40 botigues i un grup humà de 130 persones treballant-hi.

Resulta difícil parlar d’aquesta empresa de Viladecans sense esmentar els orígens (aquella petita ferreteria oberta el 1951 per l’avi Joan al carrer Major….), sense recordar l’olfacte empresarial, la vitalitat i la capacitat comercial d’en Jaume Calbet (que va decidir obrir una botiga gran al costat i especialitzar-se en electrodomèstics), sense admirar que continuï sent una empresa familiar malgrat créixer en una època de canvis accelerats en el comerç i la gestió empresarial, i de canvis mai vistos al si de les famílies i la societat.

Però en aquest post el que volem és conèixer l’empresa Calbet d’avui i la persona que avui la lidera: en Joan Carles Calbet, el cap visible del grup familiar que conforma l’organigrama de l’empresa.

El creixement d’Electrodomèstics Calbet es va donar coincidint amb l’entrada d’en Joan Carles l’any 1989. Arran d’una oportunitat que es va saber aprofitar (la compra d’una cadena d’electrodomèstics en fase de liquidació concursal), es van començar a obrir botigues arreu de Catalunya i es va expandir l’empresa a les Illes Balears. Pocs anys desprès ja no es tractava d’una gran botiga d’electrodomèstics sinó d’un grup empresarial, d’una cadena de botigues amb voluntat de portar el seu model de negoci arreu.

Complexitat organitzativa creixent per una nova època, la de la tercera generació Calbet.

En aquesta empresa es fa realitat aquella frase de “nous líders pels valors de sempre”. En Joan Carles té clar quins han estat el valors clau en el passat i els manté en el present: “Tenacitat, treball, esforç i adaptació als canvis”, i amb la mateixa claredat formula “el per a què”, la missió de la seva empresa: “fer més fàcil la vida a la gent”. I sobre aquesta missió i valors empresarials aplica un tarannà personal de prudència, sabiduría, coratge i un particular sentit de l’humor.

I com ho fa?

Prenent decisions estratègiques que conformen un model de negoci al qual es manté fidel i que impregna l’empresa:

• mantenint-se a prop dels clients (les botigues sempre estan ubicades en trama urbana),

• oferint un tracte de proximitat (segell de la casa),

• incrementant el valor de l’acte de compra amb el coneixement dels productes i l’assessorament acurat (la meva mare deia dels empleats de la botiga “semblen tots fills d’en Calbet”captant amb gràcia el seu coneixement  i nivell de compromís),

afegint serveis vinculats als productes ( van ser dels primers en oferir instal•lació i manteniment d’aires condicionats, o dels recursos informàtics),

• ampliant permanentment el catàleg de productes (“vés a Calbet que segur que ho tenen”),

captant les tendències i responent a les necessitats (en època de consum responsable, i més llarga vida del producte per efecte de la crisi, han posat en marxa el servei de recanvis de qualsevol accessori dels articles que venen.

Mentre creix i es prepara la següent generació Calbet, el que està clar és que el present i el futur immediat de l’empresa està assegurat i en bones mans amb l’equip familiar actual liderat per en Joan Carles.

Electrodomèstics Calbet va celebrar fa un temps els 50 anys de la seva fundació, i ara em pregunto: què hi ha desprès de les noces d’or d’una empresa amb els seus clients? ….”Aniré a Calbet, segur que ho saben”.

Per ampliar aquesta petita ressenya, llegeix l’ Entrevista a Joan Carles Calbet al diari SPORT

 

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE