Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

En temps de crisi… retingui el talent

En temps de crisi... retingui el talent

L’autor d’aquest article és el president d’Aevi, Adolf Argelaguet

Una empresa és, ho vulguem o no, una organització dinàmica. Com a tal, sofreix canvis al llarg de la seva vida, els quals  són determinats tant per la seva estructura, naturalesa i cultura interna, com per l’entorn. Actualment, no vivim en un entorn  propici per mantenir una proporció de beneficis molt positiva. No obstant això,  vivim un moment ideal per apostar pel talent.

El talent és un concepte tan difús que es pot traduir per la capacitat i el potencial per aconseguir determinats resultats. Un bon futbolista té el talent de dominar una pilota i aconseguir que vagi on ell vol, un bon científic té el talent d’obtenir importants millores científiques a partir dels seus coneixements…

En èpoques de crisi (en èpoques de bonança, també, sens dubte) una organització amb talent pot adequar l’entorn dels objectius traçats. Perquè no oblidem que quan busquem treballadors amb talent en una empresa, no solament busquem   els més forts, resistents o fins i tot simpàtics, busquem també  els que són capaços de treure el màxim potencial a un lloc de treball perquè la finalitat última, la satisfacció del client, sigui realitzable.

La tinença de talent permetrà optimitzar recursos, millorar les ràtios  i aconseguir una gestió de la qualitat més eficient. El talent ens situarà en una millor posició una vegada se  superi la crisi. Multiplicarà les possibles solucions als problemes i millorarà la comunicació. Perquè no seria lògic disposar de talent i no adequar la gestió a aquest talent per treure’n tot el  potencial. Hem de ser conscients que un empleat especialitzat, un tècnic, un director comercial o un recepcionista amb talent serà capaç de gestionar adequadament el seu moment de la veritat, la seva relació directa amb el client, i això ho hem d’aprofitar.

Els treballadors amb talent no busquen només un benefici econòmic, busquen desenvolupar el seu treball en organitzacions dinàmiques, que els reconeguin els seus mèrits, que inverteixin en la seva formació, en definitiva , que apostin pel salari emocional.

El talent és un bé escàs i si vostè no reté els seus millors treballadors un altre els hi  treurà. Tingui en compte que la qualitat en una empresa té un cert component d’improvisació, per això sempre és més efectiu tenir treballadors formats i amb talent, coneixement i capacitat que multitud de normes i regles per aconseguir aquesta qualitat.

Publicat a la Revista Empresarial l’Observatori número 27

 

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE