Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

5 de març, Dia Mundial de l’Eficiència Energètica

5 de març, Dia Mundial de l’Eficiència Energètica

Avui és el Dia Mundial de l’Eficiència Energètica. EGM, empresa de Viladecans ens ha fet arribar un article per compartir amb vosaltres:

22 projectes d’eficiència energètica estalvien1,05 Milionsd’eurosieviten 9.311 Tn. d’emissions de CO2

Reflexionar sobre com les pimes contribuïm al canvi climàtic no és una acció que realitzem de forma habitual i involuntària.

L’àmbit empresarial és un món on una ràpida resposta als canvis marca la diferència, i estem davant un canvi en la forma d’interactuar dels agents econòmics i socials que ha de ser tingut en compte a tots els nivells.

Aconseguir entre tots millorar l’impacte mediambietal de les pimes i contribuir al fre del canvi climàtic pot ser una mica més que una utopia. I serveixperquè petites accions en el dia a dia de la nostra activitat formin part d’un tot global que aportir esultats satisfactoris per al nostre entorn més immediat.

De la mateixa manera, prendre mesures i gestionar els consums d’energia en les instal•lacions i processos de l’empresa permetrà obtenir importants estalvis que fins al moment no s’havien tingut en compte.
En aquest aspecte, EGM aposta per incorporar l’eficiència energètica com a eina indispensable per incrementar la competitivitat de les petites imitges empreses.

En els tres últims anys, EGM ha realitzat un total de 22 projectes d’eficiència energètica que han estalviat als nostres clients 1,05 milions d’euros i han evitat 9.311 Tnd’emissions de CO2 a l’atmosfera.

La satisfacció dels resultats obtinguts a partir dels nostres serveis de gestió i comptabilitat energètica, auditories, certificacions, optimitzacions de contractació i implementació de solucions per a la millora de rendiment energètic de les instal•lacions, fa que confiem cada vegada més en la nostra trajectoría i que la nostra missió tingui un objectiuclar: “ajudar a les empresesen el canvi cap a un comportament energètic eficient”.

Donat el nostre compromís amb les pimes per aportar valor afegit i millorar els seus resultats anuals a partir de la reducció dels seus costos energètics, aprofitem aquest dia tan assenyalat per a nosaltres per oferir-los alguns consells pràctics que no requereixen inversió i suposen un estalvi interessant:

1. Realitzar un estudi de potencial d’estalvienergètic de les seves instal•lacions per determinar com i quantes està consumint i trobar altenatives de reducció de la despesa sense inversió.

2. Accedir al mercat lliure per contrastar les condicions del subministrament energètic amb altres companyies i determinarquinés la més convenient per a la nostra activitatiinstal•lacions.

3. Conscienciar als usuaris de les oficines per què estalviïn energia. Establir regles internes per estalviar i realitzar un seguiment perquè es compleixin (apagar les llums en sortir o en períodes llargs d’inactivitat, apagar els ordinadors al final del dia, no deixar equips en stand-by, etc…)

4. Establir temperatures de consigna. El nivell òptim entre estalvi, eficiència i confort és de 20/21ºC a l’hivern i de 25/26ºC a l’estiu.

5. Realitzar un adequat manteniment dels sistemes de calefacció i climatització.

Desitgem contribuir al desenvolupament de les empreses de Viladecansa portant el nostre coneixement i ofici com a experts en el serctor energètic.

Per a més informació sobre els nostres projectes consultar: http://egmenergia.com/proyectos
Com a membres del Clúster d’Eficiència Energètica del Baix Llobregat volem agrair molt especialment la tasca portada a terme per Can Calderon i totes les persones implicades en la promoció i desenvolupament de les empreses del nostre municipi.

 

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE