Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Idea de negoci

L’importància de la definició de la idea de negoci

can calderon 044060306cc

El primer pas per a la creació d’una empresa és trobar una idea empresarial.
La idea és l’element prioritari i essencial per poder posar en marxa qualsevol activitat, amb possibilitats de concretar-se en una activitat econòmica.

Tot projecte empresarial neix d’una idea més o menys precisa, més o menys quantificada. Aquesta idea es refereix a un producte o un servei nou.

Per crear una empresa no cal ser un inventor. La major part d’idees generadores de negoci no surten directament de grans descobriments sinó de l’observació atenta dels canvis. De vegades, pot ser millor una oportunitat de negoci una idea modesta sorgida de l’observació social que d’un aparentment brillant invent tècnic.

Ens pot semblar difícil de trobar una idea si allò que cerquem és quelcom de molt nou, de molt innovador. L’experiència ens demostra que moltes de les empreses de nova creació no aporten res especialment nou i, no obstant, subsisteixen perfectament en el mercat.

Origen de les idees de negoci

Idea de negoci
 • L’anàlisi de la idea
  Les persones emprenedores abans de crear la seva pròpia empresa han d’analitzar detingudament si una idea de negoci pot arribar a convertir-se en un projecte empresarial.
 • Com es generen les idees empresarials?
  L’experiència ens ha demostrat que les idees emprenedores s’identifiquen a partir de tres situacions.

Llegir més

Les claus d’èxit d’una idea empresarial

diana
 • Per què unes idees tenen èxit i altres no?
  Una de les condicions d’èxit d’una empresa bé per la capacitat que tingui la persona emprenedora d’entendre com un possible client valora el que se li ofereix.
 • La primera condició d’èxit empresarial
  Està demostrat que una de les condicions de l’èxit d’una empresa ve donada per la capacitat que tingui l’emprenedor d’entendre com un possible client valora allò que se li ofereix, o sigui, com realitza la balança del valor.
 • La segona condició d’èxit empresarial
  L’èxit d’un projecte empresarial depèn de la capacitat que tingui la persona emprenedora d’aportar valor als seus clients. En terme de balança, això significa aconseguir desequilibrar-la en favor dels beneficis.
 • La tercera condició d’èxit empresarial
  No és suficient amb saber que els clients valoren allò que se’ls ofereix, també ha d’haver-hi un número suficient per a que l’empresa sigui viable.
Llegir més
CLOSE
CLOSE