Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Maduració del projecte

De la idea a l’empresa

idea

Al procés de MADURACIÓ la persona emprenedora es troba en la fase de recerca d’una idea empresarial, la seva concreció i l’anàlisi de viabilitat d’aquesta.

El més important per iniciar un projecte empresarial és tenir una idea de negoci. La idea és la base del negoci, el seu fet diferencial. És important pensar-la bé, madurar-la, evaluar-la, i millorar-la.

Per evaluar i millorar la teva idea realitza el Test IDEA. Responent a unes senzilles preguntes, sabràs al moment d’estat de maduresa del teu projecte empresarial.

L’importància de la definició de la idea de negoci

can calderon 044060306cc

El primer pas per a la creació d’una empresa és trobar una idea empresarial.
La idea és l’element prioritari i essencial per poder posar en marxa qualsevol activitat, amb possibilitats de concretar-se en una activitat econòmica.

Tot projecte empresarial neix d’una idea més o menys precisa, més o menys quantificada. Aquesta idea es refereix a un producte o un servei nous.

Llegir més

La primera avaluació de la idea empresarial.

DSCF5590

Per desenvolupar la idea d’empresa és important comptar amb l’ajuda d’una eina que permeti a l’emprenedora o a l’emprenedor poder avaluar, de la manera més consistent possible, la viabilitat tècnica i econòmica del projecte que vol dur a terme. Aquesta eina és el pla d’empresa.

No obstant això, amb el pla d’empresa no n’hi ha prou per fer una avaluació definitiva del projecte perquè cal tenir en compte la capacitat tècnica (és a dir, si sap elaborar el producte o prestar el servei) i empresarial (si sap portar l’empresa) de l’emprenedor que el vol dur a terme.

Llegir més
CLOSE
CLOSE