Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Què cal saber per emprendre

Per donar forma a un projecte empresarial cal tenir a l’abast tota la informació necessària per respondre a les preguntes que necessàriament tota persona emprenedora ha de plantejar-se.

En aquest apartat trobaràs tot allò necessari per decidir-te a tirar endavant el teu projecte empresarial.

De la idea a l’empresa

idea

En el procés de MADURACIÓ la persona emprenedora es troba en la fase de recerca d’una idea empresarial, la seva concreció i l’anàlisi de viabilitat d’aquesta.

El més important per iniciar un projecte empresarial és tenir una idea de negoci. La idea és la base del negoci, el seu fet diferencial. És important pensar-la bé, madurar-la, evaluar-la, i millorar-la.

Per avaluar i millorar la teva idea realitza el Test IDEA. Responent a unes senzilles preguntes, sabràs al moment d’estat de maduresa del teu projecte empresarial.

L’importància de la definició de la idea de negoci

can calderon 044060306cc

Per donar forma a un projecte empresarial cal tenir a l’abast tota la informació indispensable per respondre a les preguntes que necessàriament tota persona emprenedora ha de plantejar-se.

En aquest apartat trobaràs tot allò necessari per decidir-te a tirar endavant el teu projecte empresarial.

Llegir més

La primera avaluació de la idea empresarial.

DSCF5590

Per desenvolupar la idea d’empresa és important comptar amb l’ajuda d’una eina que permeti a l’emprenedora o a l’emprenedor poder avaluar, de la manera més consistent possible, la viabilitat tècnica i econòmica del projecte que es vol dur a terme. Aquesta eina és el pla d’empresa.

No obstant això, amb el pla d’empresa no n’hi ha prou per fer una avaluació definitiva del projecte perquè cal tenir en compte la capacitat tècnica (és a dir, si sap elaborar el producte o prestar el servei) i empresarial (si sap portar l’empresa) de l’emprenedor que el vol dur a terme.

Llegir més

El Pla d’Empresa

DSCF5585

El pla d’empresa és l’eina principal que s’ha d’utilitzar per decidir si el projecte és prou sòlid per crear l’empresa, o si bé és necessari que es recondueixi algun aspecte comercial, productiu, d’organització o financer. També et permetrà analitzar la futura situació de l’empresa davant del mercat real i els seus competidors, així com determinar el model de direcció i organització adequats per a assolir els objectius fixats.

Can Calderón ofereix un assessorament tècnic per part del personal especialitzat, tant presencial com virtualment.

Si es vol fer el Pla d’empresa EN LÍNIA, primer s’ha d’inscriure’s com a persona usuària d’Inicia per a la Creació d’Empreses a través de l’espai assessora’t, triant qualsevol de les entitats de la Xarxa INICIA.

Es disposa de la guia del pla d’empresa per conèixer l’estructura d’un pla de negoci.

Exemples de plans d’empreses de persones emprenedores: pla de negoci de Montakit, Artevia i Hollywood M

El Pla d’Empresa

jove

El pla d’empresa és un document en el qual la persona emprenedora reflecteix la manera en que vol convertir la seva idea en una empresa.

Redactar un pla d’Empresa no és res en si mateix; el fet important és haver reflexionat prèviament sobre la viabilitat del projecte i haver-ne planificat la posada en pràctica.

Llegir més

Guia per l’elaboració del Pla d’Empresa

pencil

El model de Pla d’Empresa que proposem es composa dels següents apartats:

  • El Producte o Servei
  • El Sector i la competència
  • El Mercat
  • El Client
  • El pla de marketing
  • El Pla d’Operacions
  • La forma jurídica
  • L’Organització i els recursos humans
  • El Pla Econòmic Financer
Llegir més
can calderon 052060306cc

En aquest bloc hi ha informació d’interès sobre tots els recursos necessaris per desenvolupar el Pla d’Empresa així com informació per la posada en marxa del negoci. Es tracta d’exposar d’una manera clara i entenedora quins són aquests recursos i on cal adreçar-se per obtenir més informació.

Aspectes a tenir en compte en tot projecte empresarial

La Forma jurídica

SSCALDERON33

La forma jurídica que adopti l’empresa és molt important ja que cada forma jurídica compta amb unes característiques pròpies de gestió.

Llegir més

Tràmits de constitució

businessman

Es mostra quins passos cal donar i a quines administracions adreçar-se per posar en marxa l’empresa.

Llegir més

Fonts de finançament

dinero 031

S’han de conèixer els principals productes financers existents al mercat per poder posar en marxa el projecte empresarial.

Llegir més

Ajuts i subvencions

1438267_82583514

Els ajuts i subvencions vindran donats en funció de la forma jurídica que adopti l’empresa, el perfil de la persona emprenedora, i l’àmbit d’activitat de l’empresa.

Llegir més
CLOSE
CLOSE