Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Cultura emprenedora

20131205_091308

Està basada en la sensibilització de la població en general, però en especial als joves en matèria de creació d’empreses i en el foment de l’esperit emprenedor.

L’objectiu final d’aquest tipus d’accions és augmentar a llarg termini el nombre de persones amb voluntat de crear empresa i reduir a curt i mig termini les dificultats i els possibles obstacles de la gent que, amb una certa voluntat o inclinació cap a la creació d’empreses, no s’hagin plantejat aquesta possibilitat seriosament.

Les accions de sensibilització esmentades poden ser:

  • Jornades, seminaris i d’altres activitats presencials de curta durada, directament adreçades a sensibilitzar la població en matèria de creació d’empreses.
  • Foment de l’esperit emprenedor a centres educatius amb l’objectiu de promoure i fomentar la cultura emprenedora entre la població escolar i millorar la percepció dels joves sobre el món empresarial. Les entitats d’INICIA, a través de seminaris i tallers de treball, mostren d’una manera amena, atractiva i adaptada a les característiques de l’alumnat la creació de la pròpia empresa com una opció de futur.
  • Edició de materials. Disseny i edició de materials en suport paper, electrònic o d’altra mena que puguin ser distribuïts entre la població per tal de motivar en l’àmbit de la creació d’empreses: fulletons, quaderns, vídeos, etc.
  • Organització dels Premis Delta a les Millors Iniciatives Empresarials als que es poden presentar persones emprenedores amb el seu projecte empresarial i en els que es premien diversos elements relacionats amb la qualitat del projecte: innovació, potencial d’èxit, presència de determinats col·lectius en el projecte, aprofitament de recursos, etc. En el marc d’aquest concurs s’organitza una jornada final de lliurament de premis oberta a tothom i es dóna un ampli ressò mediàtic.
  • Altres iniciatives i accions que contribueixin a la difusió de l’esperit emprenedor i a la creació d’empreses.

Si vols conèixer amb detall el programa d’Emprenedoria a l’Escola clica aquí.

 

CLOSE
CLOSE