Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Bloc Viladecans empresarial

Conferència internacional a Barcelona sobre Indicadors per a l’economia circular

Conferència internacional a Barcelona sobre Indicadors per a l’economia circular

A la Unió Europea, una de les qüestions que ha suscitat un intens debat en l’àmbit de l’economia circular, fa referència a la necessitat de disposar d’indicadors que permetin avaluar adequadament els progressos realitzats en l’àmbit de l’eficiència en l’ús dels recursos i l’economia circular.

Quins indicadors podrien ser els més apropiats? Quins estarien més relacionats amb el consum de recursos (aigua, energia …), materials i productes? Podrien fixar-se objectius legislatius, vinculants o no, associats a aquests indicadors a més a més dels de reciclatge?

Aquests indicadors serien d’utilitat per a les administracions estatal, autonòmica i local, ja que a part de “mesurar” els avenços realitzats en el seu camí cap a l’economia circular, permetria disposar de dades estadístiques.

Però també constitueixen un instrument imprescindible per a les empreses, que podrien avaluar el valor afegit dels seus productes, materials i serveis, considerar els impactes ambientals dels seus productes i processos, mitigar els riscos de la volatilitat dels preus i subministrament de material, augmentar la seva eficiència en l’ús de recursos i matèries primeres, orientar les decisions pel que fa a disseny de productes i processos, etc. En definitiva, fer un seguiment de la circularitat del seu negoci i del progrés en el seu trànsit cap a una economia circular. Llegir més

La omnicanalidad en el comercio ha llegado para quedarse

La omnicanalidad en el comercio ha llegado para quedarse

Tienda online, página web, redes sociales, apps… el usuario tiene cada vez más canales de compra, lo que ha terminado por configurar un nuevo tipo de consumidor que lleva la tienda en su bolsillo. Una nueva realidad que ha cambiado por completo la relación cliente-empresa.

Esto, junto con los avances tecnológicos, están llevando a la desaparición de las fronteras entre el mundo online y offline, a medida de que el mundo empresarial se va adaptando a esta nueva realidad. Llegir més

L’Aula Oberta de Can Calderon: programes bàsics d’informàtica

L'Aula Oberta de Can Calderon: programes bàsics d'informàtica

L’Aula Oberta és un servei d’autoaprenentatge d’ofimàtica i noves tecnologies dirigit a persones aturades sense coneixements d’informàtica o molt bàsics i amb interès per millorar-los per a una millora de la seva ocupabilitat.

Els participants aniran assolint els continguts al seu ritme, de manera autònoma i totalment individualitzada, gràcies a una plataforma virtual que els guiarà en els seus aprenentatges. Per tant, no hi ha límit de temps i cadascú esdevé responsable dels seus propis aprenentatges.

La dinàmica de les sessions consisteix en accedir a la plataforma virtual des d’un ordinador, on trobaran tots els continguts i activitats que caldrà portar a terme per tal de superar el curs. I amb l’ajuda de tutorials hauran de realitzar les pràctiques de manera interactiva.

Els grups són de màxim 10 persones i estan dinamitzats per la responsable de l’aula, que vetlla pel bon funcionament i, alhora, resol dubtes i les incidències que puguin esdevenir.

Els cursos disponibles són: Llegir més

Contenidos en Internet: ¿qué es la regla del 80/20?

Contenidos en Internet: ¿qué es la regla del 80/20?

Muchos administradores de páginas de negocios en las redes sociales constantemente se preguntan cómo se puede encontrar un balance para la creación de contenido, de modo que la audiencia no lo sienta como publicidad.

Aunque no existe una regla de oro que le funcione a todos, hay una combinación que a muchos les resulta adecuada. Se llama la regla 80/20, lo que quiere decir que 80 por ciento del contenido debe ofrecer valor sin pretender servir como venta directa y el otro 20 por ciento  debe tratar el tema con sutileza.

La realidad es que las redes sociales son precisamente para “socializar” y conversar para que la comunicación sea en dos vías, no en una como en la publicidad tradicional.

Por tal razón, y por el hecho de que en las redes sociales existe una audiencia mucho más activa, no pasiva, esta regla del 80/20 tiene todo el sentido.

Se pueden dar algunas recomendaciones para crear contenido apropiado dentro de cada uno de los dos apartados. Siempre se debe tener en mente cómo se puede crear contenido alrededor del contexto del producto o servicio, sin presentar el producto en sí como protagonista del contenido. ¿Qué quiere decir esto?

Aquí se presentan varias ideas: Llegir més

Els espais temàtics de la 47ª Fira de Sant Isidre

Els espais temàtics de la 47ª Fira de Sant Isidre

La 47a edició de la Fira de Sant Isidre comença a caminar.

Ja estan determinats els quatre espais temàtics de què es composa el sector comercial de l’aparador més important de vida de la ciutat: moda i complements; noces; espai infantil; i salut i bellesa.

Si tens un comerç a Viladecans i t’agradaria participar a la Fira de Sant Isidre als espais temàtics, et convidem a assistir a les sessions informatives que es realitzaran els següents dies al Centre de Promoció Econòmica i Serveis a les Empreses Can Calderon:

  • dijous 23 de febrer a les 14h: Moda i complements
  • dilluns 27 de febrer a les 14h: Noces
  •  dijous 2 de març a les 14h: Espai infantil
  • dimarts 7 de març a les 14h: Salut i bellesa
  • jueves 9 de marzo a las 14h: General

En aquestes trobades podràs resoldre dubtes del funcionament de l’espai així com compartir opinions i idees per tal d’aconseguir el millor resultat possible per al teu negoci.

Per tal de facilitar el seguiment de la convocatòria de les persones interessades, pots confirmar la teva assistència a través del següent formulari: link a l’agenda

La teva participació de ben segur que garantirà l’èxit de la Fira.

Comptem amb tu!

Pàgina 1 de 16912345...Última »