Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Viladecans presenta 18 iniciatives al Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local

La Junta de Govern de l’Ajuntament ha aprovat avui la presentació de 18 iniciatives a la convocatòria del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local del 2010, inclòs al Pla E. Aquest fons dedica enguany 6,76 milions d’euros al municipi que es destinen a programes socials i inversions relacionades principalment amb les noves tecnologies, però també amb el medi ambient i la millora d’equipaments municipals.

plan0E 

Dimecres, 13 de gener

La Junta de Govern de l’Ajuntament ha aprovat avui la presentació de 18 iniciatives a la convocatòria del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local del 2010, inclòs al Pla E. Aquest fons dedica enguany 6,76 milions d’euros al municipi que es destinen a programes socials i inversions relacionades principalment amb les noves tecnologies, però també amb el medi ambient i la millora d’equipaments municipals.

L’alcalde Carles Ruiz ha destacat que “mentre que els fons de 2009 van prioritzar les obres a l’espai públic, els de 2010 incideixen més en millorar la competitivitat de les ciutats i ajudar a l’estímul del canvi de model econòmic”. Així, ha assegurat que, amb les iniciatives proposades, “l’Ajuntament ha aprofitat per potenciar les polítiques socials i per impulsar les oportunitats i la qualitat de vida a través de polítiques de sostenibilitat i d’acccès al coneixement que permeten per fer un salt endavant en àmbits on ens costaria més actuar que no pas en les obres, que sempre s’estan a temps de fer”.

Les polítiques socials i les noves tecnologies, prioritats

El 12% dels fons, un total de 800.000 euros, es destina a programes socials dins del pressupost corrent de l’Ajuntament en quatre àmbits: la Xarxa d’Escoles Bressol Municipals, els serveis d’atenció a les persones en situació de dependència, l’equip de reinserció laboral i promoció social i el Centre de Dia Maternoinfantil. El 88% restant del fons, 5,96 milions, es dedica a 14 projectes d’inversió.

La principal aposta entre les inversions, a les quals es destina un 42% del total, és la implantació de les noves tecnologies a les escoles, les llars, l’Administració local i la mobilitat ciutadana, a les quals es destina el 42% de les inversions. Així, en l’àmbit domèstic, es preveu el desplegament de fibra òptica per a un programa pilot de xarxa de molt alta velocitat a les llars (875.000 euros) i el desenvolupament d’una xarxa social d’accés a Internet Wi-Fi (250.000 euros). En l’àmbit educatiu, s’hi milloraran les escoles públiques amb la dotació de pissarres electròniques (per import de 223.850 euros), projectors (219.520 euros) i ordinadors portàtils (148.480 euros). També, es duran a terme dos projectes per a la millora tecnològica dels serveis de l’Administració local: un relacionat amb la gestió administrativa i l’atenció al ciutadà (110.680 euros) i l’altre, amb l’ampliació dels serveis telemàtics (214.020 euros). A més, s’implantarà un sistema intel·ligent de gestió de la mobilitat local (484.180 euros).

L’alcalde ha assenyalat que “moltes d’aquestes accions, que en preparen per al futur i ens situen com a una ciutat puntera en matèria educativa, suposaran canvis ben visibles per a la ciutadania en l’àmbit de la mobilitat, de l’educació i de les pròpies llars”.

Seguir millorant la ciutat

D’altra banda, entre les inversions també destaca la millora d’equipaments, amb l’ampliació del Casal d’Associacions-Auditori Pablo Picasso (1,18 milions d’euros) i el projecte de dinamització del comerç local mitjançant la reforma del Mercat Municipal amb la implantació de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (1,16 milions).

Pel que fa a projectes mediambientals, es construirà un aparcament amb punt de repostatge per a vehcicles elèctrics (412.800 euros), es millorarà el parc forestal de Mas Ratés i el Torrent de Can Prius per fomentar la diversitat ambiental i l’ús social (260.790 euros) i se substituiran làmpades de l’enllume¬nat públic per millorar-ne l’eficiència i l’estalvi energètic (70.389 euros) i es faran obres en la xarxa d’aigües residuals i pluvials als carrers Major, del Sol, de Ricard Serrajòrdia i de Jaume Abril (348.120 euros).

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE