Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Un 20% de les llars compren per Internet

Les noves tecnologies han canviat la forma de comprar d’una bona part dels consumidors. Si al principi la desconfiança de pagar a través de la xarxa i les barreres generacionals van condicionar-ne i limitar-ne el creixement,  les coses comencen a canviar i el nou canal de distribució guanya més i més adeptes.

Segons dades proporcionades per un estudi al que fa referència el número 158 de  l’InformatiuComerç del Consell General de Cambres de Catalunya, el nombre de llars que ha protagonitzat alguna compra de gran consum a través del canal en línia ha crescut un 43% en tan sols 3 anys. I el perfil dels compradors sembla clar també: el 42% de tota la despesa registrada per Internet durant el 2010 provenen de llars joves i monoparentals, mentre que en la resta de canals aquestes llars amb prou feines representen un 28% de la facturació total.

Per altra banda, l’estudi  elaborat per Kantar Worldpanel també explica que, mentre a la compra feta per Internet  el 2010 la despesa mitjana dels carretons en cada compra ha estat de 62 €, en els carretons tradicionals va ser de 49 €. Aixó és , diu l’estudi, perquè les llars aprofiten per fer més compres de rebost en aquest canal. Gairebé la meitat de la despesa (el 44%) es destina a productes d’alimentació i beguda envasada (conserves, llet, oli, cereals, pasta …), i el 30% a productes frescos peribles (fruites, verdures, carn, peix …). En canvi, en la resta d’establiments, els productes frescos suposen el 51% de les compres i l’alimentació envasada amb prou feines una quarta part (26%).

Aixó és una font de negoci creixent que les grans companyies de distribució ja estan començant a albirar, de manera que “aviat podrem veure el naixement d’alguna cadena de distribució exclusivament en línia” segons l’estudi.

A Viladecans,  l’empresa guanyadora del premi a la millor iniciativa comercial en els Premis Delta d’aquest any, L’Hortet del Baix, és una empresa la estratègia de la qual es basa en aquesta tendència de consum. I ha estat una aposta arriscada tenint en compte el que diu el mateix estudi: que aixó funciona bé per les compres de producte envasat, de rebost, però no tant pel producte fresc. L’Hortet del Baix el que comercialitza precisament, i amb gran èxit, és fruita i verdura fresca.

Coneixeu més inicitives empresarials d’aquest tipus a la comarca ?

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE