Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Xarxes socials i empresa, una relació amb futur

Xarxes socials i empresa, una relació amb futur

Les xarxes socials són fonamentalment aplicacions web que permeten a las persones connectar amb els seus amics i fer-ne de nous, compartir continguts i crear comunitats sobre interessos similars ( treball,  lectures,  jocs,  amistat, relacions amoroses, etc).

El seu ús no para de créixer i les previsions apunten que, amb la proliferació dels smartphones (telèfons de nova generació amb aplicacions pròpies d’un ordinador de butxaca) s’acabarà de consolidar.

Hem recollit alguns apunts:

  • Facebook és, amb 1. o00 milions d’usuaris, la xarxa líder a escala mundial i genera 2.000 milions de dòlars cada any en ingressos. A l’Estat espanyol la posició de domini d’aquesta xarxa ideada per Mark Zuckerberg és igualment destacable, ja que fins a un 78% dels 27 milions d’internautes que hi ha a l’Estat tenen compte a Facebook.
  • El 55% de usuaris d’entre 16 i 45 anys diuen que entren a diari a les xarxes socials.
  • Una realitat comprovable: els consumidors s’informen per Internet, busquen foros d’opinió, comparen tractes i productes a la xarxa abans de decidir una compra. . 

Amb Internet i les xarxes socials  a l’empresa se li obre un nou canal d’oportunitats per arribar als seus clients, però ha de tenir en compte que és un  mercat que funciona de manera diferent i que exigeix un tracte diferent: els usuaris són consumidors que volen interactuar, participar, trobar-se amb les seves marques, i l’empresa és un usuari més de la xarxa que ha d’aprendre els nous codis d’actuació i de gestió que funciona a la xarxa.

I neix el concepte “reputació online” de l’empresa.

La relació entre l’empresa i les xarxes ja és el present, i com dèiem en el títol és una relació de futur …imparable.

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE