Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

MWC – Mobile World Congress 2013 (sí … aquest congrés dels “mòbils”)

MWC - Mobile World Congress 2013 (sí ... aquest congrés dels "mòbils")

Sóc un “teleco”, i gairebé havia finalitzat aquest post quan he decidit començar de nou, per què?

Perquè per davant de tot sóc membre d’una societat, i si els avenços tecnològics no ens aporten avantatges a les persones, crec que poc ens importaran.

Us podria detallar xifres de visitants previstos, sigles tecnològiques, noms de companyies, “negoci” que es mou al voltant de l’esdeveniment de manera directa i indirecta (hotels, transports, compres, simposis privats, actes paral·lels …), però només desitjo destacar-vos un únic concepte: OPORTUNITAT.

Per situar-vos una mica: el MWC, organitzat per la GSMA, que es celebrarà a finals de febrer a Fira Barcelona Gran Via (i cada any fins 2018) és tan sols l’acte més conegut per tots nosaltres, és allà on “s’ajunta molta gent per parlar de les seves noves maquinetes (telèfons intel·ligents, tabletes i altres dispositius)”… però si tornem a la nostra realitat ¿que esperem de la tecnologia per a la nostra societat?. Explorem algunes possibilitats: 

Algunes idees com el pagament per mòbil o els sensors a les ciutats (smart cities) són ja una mica conegudes, però podem imaginar d’altres: enviament instantani de dades de salut de pacients des de casa a l’especialista incloent la videoconferència, conèixer l’estoc de peces de roba que hi ha en una botiga abans d’anar-hi i poder emprovar-nos-la virtualment des de casa, autocontrol d’emergència d’un vehicle davant riscos de gravetat (col·lisió, sortida de carril, somnolència o riscos de les constants vitals del conductor…), deixeu-vos portar per la imaginació !!! … però moltes d’elles ja estan en desenvolupament…

Doncs sí, de tot “això” tracta el Mobile World Congress, de mostrar els avenços tant en tecnologia com en productes que tinguin relació amb la mobilitat, on cada cop té menys pes les comunicacions de veu i més les de dades: comunicació entre comunitats (futures noves xarxes socials), l’”Internet de les coses” (M2M) per als sensors de tot tipus i del qual s’espera una explosió d’aplicacions en els propers anys, el Núvol (Cloud) on s’emmagatzemen i processen immenses quantitats de dades (BigData), i, sens dubte, els programes que ens permetin accedir a aquestes noves solucions que ens milloraran la vida i la societat en general.

El MWC s’emmarca dins la Mobile World Capital Barcelona que va ser assignat l’any passat a la nostra ciutat per un període de 6 anys (2018). El MWCapital s’ubica a l’edifici Media-TIC (MWHub per a l’empenta tecnològica i industrial), i també es crea el MWCentre a la Plaça de Catalunya adreçat al públic en general (entre d’altres, doncs també apareix el MWFestival). Aquests fets han provocat que Barcelona sigui un gran pol d’atracció per a l’obertura i assentament de seus d’empreses tecnològiques punteres, centres de desenvolupament, laboratori d’assajos… un gran aparador mundial !!! Qui no veu la Oportunitat que se’ns presenta? per a les persones, R+D+i per a tot tipus d’empreses, nous programes i dispositius, accés des de qualsevol lloc i en qualsevol moment … No ho dubteu, el món es torna “Mobile” a passos de gegant!!!

 

 

Frederic Sacristán és l’autor d’aquest post.

 

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE