Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

El comerç electrònic: l’èxit s’ha de buscar

Ahir, al monogràfic especial “Empresas y emprenedores” de La Vanguardia, en Marc Jordana va escriure un article sobre les botigues virtuals desmitificant la facilitat, rapidesa i baix cost del e-commerce; el títol ja és prou clar sobre la seva opinió “Microtiendas on line? No, gracias”. I avanço la conclusió: “El e-commerce presenta muchas ventajas, pero no es un chollo. Como en todo, hace falta analizar profundamente el mercado, diseñar una estrategia y construir un plan de negocio realista. El éxito se tiene que buscar, no se encuentra por casualidad construyendo una página web”.

Diu coses molt interessants:  

* per tenir possibilitats d’èxit, les botigues han de tenir milers de visites, capacitat per retenir un percentage important d’aquestes visites i convertir el màxim d’aquestes visites en compres. Finalment és necessari fidelitzar mitjançant un bon servei d’atenció al client.

* s’ha d’invertir, tenir clara l’aposta que es fa per l’e-commerce actuant amb determinació i conéixer aquest sector que ja s’ha professionalitzat (experts en posicionament webs o SEO, gestors de la imatge i prestigi de la marca o community manager, etc…)

Al cap i a la fí,  Internet és un altre canal de venda més, que es regeix pel mateix principi d’oferta i demanda. Aixó  es difícil d’aconseguir amb una pàgina web estàtica que ningú actualitza, construïda amb l’ajuda d’un amic espabilat que em sap molt d’informàtica, amb poc volum de tràfic  i sense que ningú es preocupi d’optimizarla i analitzar el comportament del visitant dins de la pàgina web.

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE