Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Estands temporals dins dels centres comercials: una estratègia de venda amb bons resultats

Ejemplo de estand temporal Us presentem una acció comercial que s’està portant a terme en els centres comercials i que està tenint bons resultats com a reforç de l’activitat dels comerços locals:  els estands temporals en els espais comuns dels centres comercials.

El resultat dels mateixos cada vegada és més efectiu, amb l’avantatge afegida de que permet al comerç provar el resultat de ser-hi en aquest centre comercial abans fins i tot de decidir-se a obrir un local permanent allà, o simplement utilitzar l’estand en períodes concrets de l’any per reforçar les vendes amb aquest punt de venda extra. Tots hem vist aquest Nadal com apareixien en el centre dels passadissos dels centres comercials,  estands temporals de botigues o marques concretes que hi eren durant un període concret i després desapareixien.

Consum i lleure, avantatge competitiva dels estands al centres comercials

El públic s’ha passejat, i es passeja encara ara a causa de les rebaixes, pels centres comercials com si de l’antiga plaça del poble o carrer major es tractés. Recorren al centre comercial com a lloc en el qual trobar una oferta de lleure variada. Segons el professor de la Universitat Autònoma de Madrid i expert en vendes, Sr. Javier Fuentes Merino, en llocs de lleure el client “porta posat un xip” de predisposició al consum. Per això, els centres comercials, cinemes, estacions, espais esportius i altres llocs de lleure, s’han convertit en un bon aparador per a les empreses que vulguin donar a conèixer el seu producte, mitjançant el lloguer d’espais.

Aspectes a tenir en compte a l’hora d’utilitzar-los

Per què la venda o demostració en estand funcioni, hem de tenir en compte diferents aspectes que seran claus a l’hora d’obtenir bons resultats, com són el tipus de client i el producte que tenim. Per exemple, podem vendre productes d’alta gamma o Premium en un camp de golf, però no al metro. O, per exemple, si venem productes d’abric com a guants i bufandes, hem d’elegir un lloc a prop de les sortides.

Per ubicar bé el nostre estand hem de pensar en l’actitud, mentalitat i predisposició amb què arriben els clients a aquests llocs i veure quins factors els motivaran per la compra. Un altre exemple:  si venem una producte relacionat amb l’automòbil, hem de col•locar el nostre estand a prop dels aparcaments.

Un altre dels punts a favor que té el posar un estand en aquests espais de lleure és que els coordinadors o caps d’equips de vendes tenen un millor control dels venedors, i poden establir  un control quantitatiu i qualitatiu mes eficient. És molt important, també, que l’estand l’atenguin venedors capacitats, és a dir, que sàpiguen definir el client potencial i transmetre-li les virtuts del nostre producte o servei. Han de tenir un profund coneixement del mercat i del sector en el que operen. D’aquesta manera el venedor podrà assessorar correctament i això es convertirà en majors resultats positius.

Un estand pot consistir en un taulell i alguns complements com a roll-ups, estands modulars o estands de disseny. Aquest és un altre dels punts a tenir en compte: quin tipus d’estand necessitarem segons el nostre producte, la quantitat de venedors o lloc on el muntarem.

Perquè resulti la venda no val tot, hem de plantejar-nos el nostre estand dins de la nostra estratègia de màrqueting i valorar bé les opcions, a més de, si és possible, acudir a un expert que ens orientarà i ajudarà a decidir-nos.

Eva Padrosa
Consultora de Marketing
Sivana, Soluciones de Marketing
Tel. 627 606 433
epadrosa@sivanaweb.com
www.sivanaweb.com
www.sivana.blogspot.com (últim article “Stands en centros comerciales” )

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE