Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Anàlisi de les tendències de consum III

182201_lens

Avui és divendres, per tant  us convidem a reflexionar.

Recordeu que estàvem analitzant les tendències de consum pels propers anys? Desprès de la sostenibilidad recompensada i la mobilitat eficient, l’estudi al qual ens estem referint i que ha estat publicat a l’Anella ,  parla de l’ús intensiu que s’està fent  de la xarxa a l’hora de comprar.

Tendència 3: Xarxa estalvi

La crisi ha provocat que els consumidors adoptin comportaments de compra més racionals i optin per estalviar, aprofitant les noves tecnologies per cercar i rebre ofertes, analitzar-les, comparar-les, compartir-les i comprar-les.

Penseu en vosaltres mateixos: quan heu de fer una compra d’un producte concret que ja coneixeu: no sé, un mòbil d’un model concret, una nevera amb unes característiques que teniu clares, un llibre del qual sabeu el títol, …. compreu a la primera botiga que el trobeu ? en general,  què és el primer que feu?  …. buscar informació sobre els diferents preus/productes a diferents botigues o proveïdors.

Doncs aixó és una manera de fer que Internet ha facilitat enormement: entrem a pàgines webs diferents, consultem tarifes, comparem preus, qualitats, serveis, podem comprar tranquil·lament des de casa, fins i tot hi ha pàgines que ens poden fer la feina de comparar i ens presenten les millors ofertes donades les característiques que assenyalem com a prioritàries o imprescindibles per a nosaltres.

I no parlem dels outlets tèxtils: les vendes de roba per Internet a Espanya van créixer un 400% a Espanya el 2010 =180 milions €; un 75% es van fer als outlets on line. I ja sabeu que el gegant Inditex ha passat de tenir únicament pàgina web a la xarxa, a llançar a “bombo y platillo” la seva botiga on line.

Com ho veieu? compreu per Internet? us sembla que és una tendència  que s’està imposant o no ?

I més important ….. la venda per Internet forma part de la vostra estratègia comercial ? si es així, compartiu la vostra experiència, expliqueu-nos com us va i si ho recomaneu .

Comparteix
  1 comentari
  1. La venda per internet és una activitat que no té marxa enrere, és qüestió de temps, la tendència de vendes amb aquests tipus de canals, malgrat la situació de crisi actual, és de creixement continuat, l’exemple que poseu d’Inditex és una mostra del que moltes activitats pensen. Fins ara, era una empresa poc oberta a utilitzar aquest canal malgrat les pressions dels seus clients, fins que ha vist el risc que això va suposar.

   Crec que per nostre dia a dia, hem de fer dos reflexions molt senzilles;
   Una en relació als productes: pensar de quina manera la venda del nostre producte o servei per internet es susceptible de realitzar-se, quines barreres té per utilitzar aquest canal i el seu grau de tangibilitat, es a dir, un diari, és paper o es informació?. D’altra banda, pensar en els nostres clients: estan a la xarxa? si no estan, hi seran en breu? si la resposta es afirmativa, hem de ser sincers amb nosaltres mateixos; un nombre cada vegada major dels nostres clients s’ens estan anant a la competència.

  Escriure un comentari

  CLOSE
  CLOSE