Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

5 punts clau de l’èxit comercial

graficUs presentem els cinc punts clau per aconseguir l’èxit comercial. Alguns segur que us semblaran ben obvis, però per experiència, no tothom els te en compte i aplica. Son cinc punts, tots amb la mateixa importància, per tant, l’ordre no es la clau.

1.  Mima als teus clients
El cost de captar nous clients es set vegades superior al de mantenir a un existent. Els clients et volen mentre que tu els estimes i mimes. Però en quant baixem la guàrdia estem en perill. Això pot passar per tres coses: la competència es ferotge, s’obliden que existim i/o la rotació de persones es molt alta i la nostra persona de contacte desapareix.

Per això, hem de mantenir sempre encesa la “flama de l’amor” comercial.Perquè al cab i a la fi la relació amb els nostres clients no deixa d’assemblar-se a la relació de parella: hem que cuidar-la, felicitar-la, realitzar seguiment, gestió de contactes, preguntar-li com se troba, què necessita, com el podem ajudar…
El client vol sentir-se estimat (com tots).

 2.Una queixa és un regal

Ara més que mai, és clau per a qualsevol negoci escoltar als nostres clients i atendre’ls en tot moment, perquè com diu un dels nostres llibres favorits de J.Barlow i C.Moller “Una queixa és un regal”. Es preferible que si el client està descontent ens ho digui clarament, donant-nos així la oportunitat de raonar, argumentar amb ell el seu problema. Evitem així que no ens ho digui, però no torni mai més o no ens renovi el contracte i….a sobre parli malament de nosaltres!. Un exemple ben fàcil i que segurament a tots ens ha passat: si vaig a un restaurant i no m’agrada un dels plats, puc callar-me i no tornar mai més al restaurant, o comentar-ho amb el cambrer i potser així em canviïn el plat per una altra cosa. D’aquesta manera, la meva experiència amb el restaurant canvia totalment.

Si se’ns queixen, si els donem la oportunitat per a que ens parlin, comentin, també serà la oportunitat, el regal per a nosaltres perquè així podrem argumentar el perquè es fa així o no. Ja que com sabem, parlant s’entenen les persones.

3.  Be water my friend.
És el moment de ser flexible i apostar per la creativitat. No siguem un més. No siguem una empresa de productes (o serveis) sinó una empresa de CLIENTS. Per tant, és vital analitzar a cada client, les seves necessitats, objectius i en funció d’ells, oferir-li aquella proposta totalment adaptada (amb els millors i més adequats ingredients que disposes).

4.  Sense gestió comercial no hi ha resultat
Mou-te!, el mercat ha canviat molt. Surt al carrer, gestiona, visita, dóna’t a conèixer, pren el pols al mercat, esmorza amb els teus clients o dina amb ells. Els contactes, les relacions personals són claus, per la qual cosa “mai dinis sol” (com bé explica k.*Ferrazzi en el seu llibre del mateix títol).
Això sí, acció i gestió comercial planificada per optimitzar al màxim els escassos recursos que disposem. Estigues atent i intenta detectar les necessitats dels teus potencials clients. Fes un bon seguiment i l’èxit és qüestió de temps. Recorda: El comercial que passa massa hores en la seva cadira, no aconseguirà els resultats esperats.

5.  Internet, font inagotable de contactes
Internet i les xarxes socials ajuden a TOTES les empreses en la seva gestió comercial. I diem a totes, perquè és clau tenir presència a Internet. Si no estàs, si no formes part del món on-line, del món digital, el teu negoci camina cap a l’obsolescència. Posa’t les piles!

Autora: Isabel Salvador
Sivana, Soluciones de Marketing
www.sivanaweb.com
Tel. 936 592 634

Comparteix
  2 comentaris
  1. Interesante y aleccionador artículo, que viene a recordarnos lo que ya sabemos, pero que con demasiada frecuencia olvidamos.
   Gracias.

  2. Tienes razón MªAntonia, no es nada nuevo, pero siempre viene bien recordarlo, ya que con el día a día a veces lo dejamos atrás. Saludos.

  Escriure un comentari

  CLOSE
  CLOSE