Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

La construcció al Marroc, font d’oportunitats

Ahir vam assistir  a  una sessió d’ACC1Ó en la què es van tractar les oportunitats empresarials que ofereix ara, ja, en aquests moments, el Marroc.

Us volem apropar unes quants idees que ens van semblar interessants per compartir amb les empreses de Viladecans i en concret aquelles vinculades al sector de la construcció.

Partint d’una realitat compartida pels experts, que el Marroc té unes perspectives de creixement molt importants; d’un fet comprovable, que Espanya és el segon país importador de productes i serveis;  i tenint en compte que el sector de la construcció en el nostre país es troba en un procés profund de readaptació i canvi, el resultat lògic d’aquestes premises és que al Marroc  en aquests moments sorgeixen oportunitats de negoci que les empreses han de saber aprofitar.

La maduressa  i expertesa del sector així com el coneixement intern de les nostres empreses són valors intangibles que poden trobar en la internacionalització una via per expandir-se i arribar a nous mercats.

Al respecte,  voliem destacar 4 idees que poden ajudar-nos a  pensar en el Marroc com a potencial escenari de desenvolupament: 

1. El sector de la construcció de vivenda social, infraestructures i d’altres serveis bàsics està força desenvolupat al Marroc i les empreses locals tenen la capacitat suficient com per donar resposta en aquesta situació, per tant anar cap aquest sector serà trobar-se amb escenaris de molta competencia.

 2. Les oportunitats estan sobre tot, en proposar activitats i projectes que puguin aportar un valor afegit en relació a un sector tradicional que he estat molt llunyà en la  incorporació de tecnologia, per exemple : construcció i rehabilitació de llars de luxe, hotels, hospitals, etc

3. Un altre nitxo de mercat molt important está vinculat amb les empreses que puguin aportar solucions a la eficiència energètica i la implementació de energies renovables per la bisca disponibilitat d’especialistes en aquestes matèries.

4. La  millor manera  per entrar en aquest mercat és trobant un soci local, que ens ajudarà a optar a concursos públics i facilitarà l’entrada a l’àmbit privat. 

En aquest sentit recordar-vos que des de “ACC1Ó” les empreses poden trobar suport en la tasca de buscar socis i col.laboradors.

Per les empreses que estiguin  interessades en donar el salt a la internacionalització de la seva empresa, des del Centre de Promoció Econòmica i Serveis a les Empreses Can Calderon estem preparant un programa de suport i assessorament que us donarà un cop de mà en aquesta nova singlatura. En aquest blog us informaren de les dates i la posta en marxa del projecte.

Hem fet una recerca sobre documentació  útil sobre el tema i hem trobat un  document elaborat per l’Observatori de retrospectiva d’Acc1ó OME : hi podreu trobar informació de diferents sectors com agroalimentari, tèxtil, informàtic i construcció entre d’altres.

Veure el document 

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE