Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Investigació i empresa: Agrópolis

Ja s’ha convertit en un mantra la idea de que només innovant l’empresa pot ser competitiva i avançar. I que per a innovar, el camí més segur és la investigació que  permet millorar productes, processos de producció, aplicacions, maquinària  …… que poden ser transferides ràpidament a les empreses.  

Però no totes les empreses poden dedicar a la investigació els recursos necessaris. D’aquí la importància dels grups de recerca vinculats a les Universitats i els espais en que desenvolupen les seves investigacions, com l’Agròpolis, ubicada al Camí de les Filipines de Viladecans.

Per exemple, en aquest moments, a l’Agròpolis s’està portant a terme un projecte, anomenat Optidosa, que ha de permetre als pagessos ajustar la dosis necessari d’aplicació de producte fitosaniari a vinyes, camps fruiters i cítrics. La base de la investigació és la incorporació d’un sensors a la maquinària que aplica els productes i  l’ànàlisi de les dades que remeten els sensors. Proves, resultats i avaluacions fan la resta.

A Viladecans Televisió podeu veure un reportatge sobre aquesta investigació de l’Unitat de Mecanització Agrària de l’Agròpolis:

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE