Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Sobre les sessions del programa Exporta’t

EXPORTA’T és  un programa formatiu i d’assessorament que aborda el tema de la internacionalització amb una metodologia que em va semblar molt encertada.  Es va iniciar amb dues sessions grupals, els dies 7 i 14 de Juny i continuarà amb sessions individuals amb cadascuna de les empreses participants.

Vaig participar-hi i us vull fer cinc cèntims de com va a anar.

Els objectius de les dues sessions grupals van ser:

• Situar les empreses en el context internacional, conèixer les tendències i perspectives dels països, les oportunitats de negoci que s’ofereixen, les previsions de creixement.
• Conscienciar les empreses dels aspectes que entren en joc per tenir èxit en el procés d’internacionalització, en què hem d’estar preparats, que hem d’analitzar i definir i, sobretot, per on començar.
• Que cada empresa elabori una autodiagnosi guiada amb les aportacions i assessoraments dels consultors a l’aula  per detectar els punts forts i els punts febles en les diferents àrees implicades en un procés d’activitat internacional: recursos humans, recursos financers, comercials, característiques dels productes/serveis, relacions amb organismes i empreses, entorn, competitivitat, avantatges i inconvenients…

Amb els resultats d’aquests diagnòstics cada empresa començarà a definir el propi Pla d’Internacionalització amb el suport personalitzat dels consultors i l’equip tècnic de Can Calderon.

L’optimisme o el pessimisme va ser una de les postures discutides de cara a la internacionalització. La conclusió: no es tracta de ser només optimistes o pessimistes sinó realistes, veure les dos mitges parts de l’ampolla, aprofitar la mig plena, i treballar per omplir la meitat buida. Potser hem de parlar millor de la importància de mantenir una actitud positiva

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE