Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Ja es pot consultar el vídeo de l’InnoV!

Ja es pot consultar el vídeo de l'InnoV!

Alguns dels assistents a l’última edició de l’Innov! ens van proposar de fer accessible a tots la ponència que acabava de tenir lloc i que tractava d’una manera diferent el tema de la internacionalització de les empreses.

Avui donem resposta a aquesta demanda incorporant un espai al bloc des del qual es pot consultar la ponència que en Josep Pey i na Clara Prat  van oferir a la passada edició InnoV! del 30 de novembre de 2011.

En aquesta pàgina es pot veure tot el vídeo o bé triar un dels apartats en que van estructurar la presentació.

Si recordeu, la finalitat d’aquesta presentació va ser doble:

  • per una part, facilitar a les micro i petites empreses els elements de reflexió necessaris per avaluar si sortir als mercats exteriors li pot aportar beneficis,
  • i per l’altra, mostrar com aquest tipus d’accions es també possible per empreses de reduïda dimensió.
En aquest sentit, va ser molt important la col·laboració d’empreses del territori amb presència en d’altres mercats: Joquer, Medcomtech, Bel y Bel, WAeronautica i ClimentBike, als quals volem tornar a agraïr la seva participació.

A la jornada, el procés d’internacionalització empresarial es va abordar des de dues perspectives:  

  • una primera més reflexiva, personal i d’anàlisi de motivacions/limitacions,  que va desenvolupar Josep Pey,
  • i un altra de caire més pràctic, presentada per la Clara Prat, que va tractar sobre com i on exportat, com començar, quan, amb quins productes i serveis, normatives a tenir en compte,etc …
Dos visions complementàries que s’anaven combinant per mostrar de la manera més completa possible què s’ha de tenir en compte abans de prendre la decisió d’internacionalitzar una activitat empresarial.

Creiem que us pot ser útil disposar d’aquesta informació i,  gràcies a les possibilitats que dona la xarxa,  podreu consultar-la tantes vegades com considereu necessari i compartir-la amb altres persones a les quals considereu que li pot interessar.

 

 

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE