Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Com busca la gent una empresa a internet

El dijous passat va tenir lloc en el marc del projecte Exporta’t, el taller sobre  Xarxes socials i la seva utilització per impulsar la internacionalització de l’empresa. Xavier Rivera de l’empresa Reexporta va ser l’encarregat d’impartir la sessió.

Durant les 4 hores de  durada, van ser vàries les diferents temàtiques tractades. Fem un extracte d’una de les idees força del seminari: Com ens troben amb les cerques a Internet.

- Malgrat sembli que no,  a la Web 2.0  existeixen  intermediaris entre el que seria  la nostra web  i el potencial client, aquesta funció la desenvolupen principalment els cercadors, però també les Xarxes socials, els agregadors de continguts, els blocs i els fòrums especialitzats.

- Per tant, el primer que hem de fer de cara a la internacionalització de la Nostra empresa, és  valorar per cada país de destí quin és el navegador o les Xarxes o les webs més visitades i els perfils dels seus usuaris/àries. no és el mateix l’ús a Espanya que als Estats Units. Us adjuntem aquest enllaç sobre Xarxes Socials que Xavier va presentar a la sessió i és força interessant.

- És molt important conèixer de quina manera  arriben les persones a trobar  la nostra empresa mitjançant internet:  Una persona fa una recerca de productes o serveis al buscadors, si estem ben posicionats sortirem a les primeres posicions, ara bé amb això no estarà tot fet,   una vegada ens han seleccionat, la mateixa persona tornarà a fer una recerca sobre la nostra empresa per tal de veure qui som, de què parlem i que opina la gent de nosaltres, i això es veu en aquesta nova cerca en les dos o tres primeres pàgines del navegador.

- Si bé per una empresa és relativament fàcil obrir una xarxa social per afavorir el contacte amb altres països,  és molt important definir  un pla d’acció on concretar que volem aconseguir. Per iniciar cal  ser conscients del nostre estat actual;  És fonamental per aconseguir contactes d’èxit, mostrar a Internet una imatge de rigor, confiança i serietat.  Cal  no descuidar elements com la mateixa pàgina web i les referències que es puguin fer del nostre negoci a la Xarxa.

A més d’aquesta introducció van entrar a conèixer amb més profunditat aspectes concrets de cada una de les Xarxes socials sempre amb l’objectiu d’ajudar a fer negocis a nivell internacional. Podeu consultar l’informe Lewis en pdf.

La valoració ha estat molt positiva i moltes les persones que ens han demanat aprofundir en aquesta temàtica. Què us sembla? Teniu experiències amb xarxes Socials i venda a països a l’exterior?

 

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE