Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

La mobilitat: factor clau de competitivitat empresarial i benestar per les persones

Presentació a  la jornada Innov! 2010 del clúster 6m de la zona Delta, quin són els objectius i quins els reptes de futur a curt termini.

Darrerament sentim parlar contínuament de mobilitat en una multiplicitat de situacions i usos. Això ens fa preguntar-nos… Què és la mobilitat?

La mobilitat és l’estat o capacitat d’estar en moviment,  i en  gaudeixen tant les persones com qualsevol entitat o empresa.

Les persones es mouen però necessiten continuar en comunicació amb els seus col·laboradors, poder consultar els seus documents de treball, estar al cas del que succeeix a la seva empresa; els cotxes es converteixen de vegades en les nostres oficines i els dotem de recursos que permeten ampliar les seves funcions; les mercaderies viatgen a milers de quilòmetres però volem saber exactament on estan a cada moment i en quin estat; les empreses d’aquí fan negocis amb empreses que es troben en una altra part del món sempre que es mantinguin interconectades; els magatzem logístics mouen milers i milers de productes, de referències, sabent em tot moment l’estoc i gestionant les comandes en temps rècords,  … o més doméstic, quan vaig circulant per la ciutat buscant aparcament, amb el temps just, agraeixo que em facin saber on hi ha a prop una plaça lliure; o menys simpàtic: la eficàcia en la gestió de les grues municipals quan retiren un cotxe (foto, autorització, retirada, tot en un moment).

I més problemàtica: vivim i treballem en ciutats diferents, allunyades i moltes vegades mal comunicades, agafem el cotxe per anar i tornar a treballar a la mateixa hora que molts i molts dels nostres veïns, colapsant les carreteres, contaminant, gastant recursos i energies finites, generant estrés….. aixó també és un tema de mobilitat.

De fet, un dels motius que ha propiciat que es faci un ús intensiu de la paraula mobilitat és que  ha estat  identificada per les administracions públiques com un factor cabdal per l’eficiència de la nostra societat i el benestar de les persones. Com exemple, la Comissió Europea ha estimat que es perden 100 milions d’euros anuals en les congestions de trànsit a tota Europa.

La mobilitat és un dels factors clau de productivitat de les empreses; ajudant-les a fer una gestió més eficient dels seus recursos, abaratint els costos de producció i possibilitant la comercialització de bens i serveis de maneres totalment novedoses i trencadores (d’aixó vam veure exemples  a la Jornada Innov! del dia 17 de novembre).

Conscients de la creixent importància de la mobilitat en les nostres vides, els 5 ajuntaments de la zona del delta del Llobregat –Castelldefels, Gavà, Viladecans, St. Boi  i el Prat de Llobregat-, amb el suport d’ACC1Ó i una sèrie de centres de recerca, han donat impuls a la creació del clúster6m, amb la finalitat d’ involucrar empreses, centres de recerca, universitats i administracions, per a  portar a terme projectes que millorin la mobilitat, tot millorant la competitivitat de les empreses i el benestar de la ciutadania.

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE