Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Anàlisi de les tendències de consum pel 2011-2015 (I)

182201_lensA través de l’Anella,  una plataforma de coneixement i col·laboració empresarial impulsada per ACC1Ó i adreçada als professionals de les empreses, ens ha arribat un estudi sobre tendències de consum que sembla interessant i que us volia proposar que analitzessin conjuntament.

En la societat actual es produeixen milers de tendències, sovint contraposades; quines tendències de consum generaran oportunitats de negoci en els propers 5 anys? quines tindran un impacte empresarial més rellevant?  Evidentment , les  que ens interessen són aquelles que pensem que tindran escala i que, per tant, poden esdevenir una oportunitat empresarial.

I com es converteix una tendència en una oportunitat? Guillem Ricarte, director de Creafutur, entitat responsable de l’estudi, ho explica dient que una tendència es converteix en oportunitat amb la confluència de tres factors: el catalitzador inicial, la motivació del consumidor i les capacitats de les empreses per donar una resposta en forma de producte o servei.

I l’estudi diu que  aquestes tendències de consum a les que les empreses hauran de donar resposta per aprofitar l’oportunitat són les següents:  sostenibilitat recompensada, mobilitat eficient, consum en xarxa generadora d’estalvi, megaurbs i innovació frugal.

Anem a pams, que darrera de cada una d’questes paraules hi ha un món interessant per les empreses.

Tendència 1: Sostenibilitat recompensada. 

L’energia cada cop serà més i més costosa d’obtenir i creix la preocupació mediambiental dels consumidors,  però per canviar els comportaments demanden productes i serveis sostenibles que els aportin beneficis directes, visibles i quantificables:
• conveniència: sense esforç (no hem començat a reciclar de veritat fins que no hem tingut els contenidors grocs-verds-blaus al costat de casa)
• estalvi, o com a mínim  no pot ser més car (fonamental).

Els consumidors valoraran la recompensa per l’esforç que se’ls demani per al reciclatge, i l’empresa podrà beneficiar-se’n reincorporant el producte final al procés productiu.

L’exemple que posen els autors de l’estudi ens vé de l’altra banda de l’atlàntic: l’empresa de residus Waste Management i Pespsico creen Greenopolis, una xarxa social i un sistema que recompensa als que reciclen: el resultat és que han reciclat més de 5 milions d’ampolles al 2020. Una experiència a menor escala i de fa 30 anys : recordéu quant desprès de Nadal els nens recolliem ampolles de cava per les portes de les cases i li portaven al drapaire per unes quantes pessetes? O una iniciativa de fa menys temps: un emprenedor va idear un sistema de recollida de material de reciclatge (paper, cartro, vidre) per les escoles que ens va sorprendre a tots els del servei amb un éxit fulgurant; el quid estava en la recompensa econòmica que donava a les escoles i la coincidència, en aquells moments, amb la preocupació  per la protecció  mediambiental (un valor en ascens del que es parlava als nens a les classes).

Coneixeu algun exemple? Què opineu sobre aquesta tendència que assenyalen els experts? Veieu que va per aquí la cosa o és un altra gran idea impossible dels de màrqueting? Quins tipus de productes i/o serveis poden donar resposta? Està servint ja a l’empresa per posicionar-se, per augmentar vendes …. o no?

Tenint en compte que avui és divendres, vé el cap de setmana i -espero- tindreu temps per reflexionar… aquí ho deixem. El próxim divendres analitzarem una de les altres tendències.

M’agradaria rebre comentaris explicant com ho veieu.

 

 

 

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE