Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Reempresa o com conservar empreses solvents i transmetre-les amb garanties

Reempresa o com conservar empreses solvents i transmetre-les amb garanties

És important generar activitat empresarial i activar l’economia; però,  tant important és – o més, diran alguns- crear noves empreses com conservar i mantenir en funcionament les que ja existeixen.  D’aquí que s’estiguin explorant noves vies com les que us presentem.

Reempresa és un nou model d’emprenedoria i de creixement empresarial;  un mecanisme pel qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent, comprant-la en la seva totalitat per continuar l’activitat.

Es basa en l’anàlisi de dades i consideracions com les següents:  

 • el teixit empresarial de Catalunya està format majoritàriament per petites i mitjanes empreses (gairebé 610.00 PIMES que representen el 99% del total d’empreses)
 • més d‘un terç dels professionals que actualment estan en actiu i que són propietaris d’una empresa arribaran a l’edat de jubilació en els pròxims 10 anys i, molt sovint, sense algú del seu entorn familiar a qui pugui cedir la seva empresa.
 • fer-se’n càrrec d’una empresa en funcionament és menys arriscat que crear-ne una del no-res

I …. com a resultat de la reflexió, l’acció:

S’ha creat el Centre de Reempresa de Catalunya, un projecte impulsat per la patronal catalana Cecot amb la col·laboració de CP’AC (Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya).

Quina és la seva missió? “En poques paraules, Reempresa pretén promoure l’assignació i transferència d’empreses a Catalunya de forma eficient”.

Què ofereixen ? “Oferim un servei sense afany de lucre coordinat per professionals del món de la reempresa amb el suport i el finançament del Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya”

Tant la Diputació de Barcelona com la Generalitat de Catalunya donen suport a aquest projecte. I ara també l’Ajuntament de Viladecans:  el proper dia 21 de febrer a les 12h presentarem a Can Calderon la incorporació de l’Ajuntament de Viladecans al Centre Reempresa de Catalunya.

A l’acte de presentació es detallaran els serveis que oferirà aquesta entitat i com accedir-hi.

Per consultar el programa, clica  Acte presentacio Reempresa un nou model d’emprenedoria

Si vols assistir-hi, pots inscriure’t a la agenda.

 

 

Comparteix
  2 comentaris
  1. Bon dia,

   tinc una empresa a Barcelona i la tenim en venta.

   Jo visc a Viladecans.

   Què he de fer?

  2. Hola Jordi, pots gestionar-lo des de Barcelona o des de Viladecans. Si vols, pots posar-te en contacte amb nosaltres i et donarem la informació que necessitis. A la web de reempresa, que pots accedir-hi des del banner d’aquest blog, trobaràs els diferents punts d’atenció a tot Catalunya.

  Escriure un comentari

  CLOSE
  CLOSE