Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Programa de suport a empreses amb alt potencial de creixement 2016

Programa de suport a empreses amb alt potencial de creixement 2016

L’Ajuntament de Viladecans col·labora en el programa Accelera el creixement, impulsat per la Diputació de Barcelona i PIMEC , que té com a objectiu

 • “aconseguir que 50 empreses amb un elevat potencial de creixement de la demarcació de Barcelona obtinguin un pla de creixement operatiu i eines de suport per tal de donar resposta als seus reptes de creixement”

S’inicïa en aquest moments la difusió del programa, que en les 4 edicions anteriors ha aconseguit  un nivell d’excelència segons els participants. L’objectiu expressat de manera general es concreta en que les empreses participants assoleixin en 3 anys almenys un dels següents objectius:

 • Augmentar un 10% la plantilla.
 • Augmentar un 15% el rati d’exportació
 • Augmentar un 5% la facturació
 • Augmentar un 4% la rendibilitat mitjana

La metodologia que segueix es desenvolupa en 3 fases: 

 • FASE 1:  Selecció de participants: des de l’abril fins al juliol de 2016.
 • FASE 2: Pla de Creixement (27 hores), amb sessions col·lectives i sessions individuals a l’empresa. Aquesta fase té una durada de 6 mesos, de setembre 2016 a març 2017.
 • FASE 3: Suport a l’acció (46 hores), amb sessions individuals a l’empresa, masters classes i best practices. Aquesta fase té una durada de 3 mesos, d’abril a juny de 2017.

¿Què reben les empreses? 73 h. per empresa (36 h. de consultoria in company i 37 hores de formació col·lectiva); un tutor assignat al llarg del programa ; un centre local de serveis a les empreses de referència; networking entre els participants, possibilitat de projectes de cooperació; accés a recursos de creixement.

Cost del programa. Com podeu veure és un programa extens, estructurat i complet. Té un pressupost global per edició de 260.334€, dels quals la Diputació de Barcelona i PIMEC assumeixen el 88% del finançament. El cost per empresa seria de 5.207 € però paga un preu subvencionat de 500 € + IVA.

Resultats d’altres edicions: una valoració general del programa de 8 sobre 10;  un 83% de les empreses enquestades de la 1ª edició  al cap de 3 anys han crescut i han aconseguit al menys  un dels objectius de creixement plantejats a l’inici.  A la página web podeu trobar testimonis de vàries empreses que han passat pel programa i expliquen la seva experiència. Teniu en compte que el 6 de juny s’esgota el termini de sol·licituds per a participar, desprès hi ha un període d’entrevistes amb les empreses candidates,  i del 29 de juny al 6 de juliol  es produirá la comunicació de la selecció final dels candidats. Llavors fins el 15 de setembre que es farà la sessió d’inauguració de la 5ª edició.

Les empreses candidates han de cumplir uns certs requisits per participar: 

 • petites i mitjanes empreses amb 3 treballadors o més.
 • empreses amb la matriu o el centre de decisió a la demarcació de Barcelona
 • empreses amb una trajectòria empresarial igual o superior als cinc anys
 • empreses amb vocació internacional.
 • empreses amb voluntad d’invertir en el propi creixement

Empreses de Viladecans que han passat pel programa el recomanen. A la pàgina web www.acceleraelcreixement.com   podeu conèixer més detalls del programa.

Comparteix
  Escriure un comentari

  CLOSE
  CLOSE