Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Presentació de BAIE: noves oportunitats empresarials

imagesCA0XBHYXTal i com us vam anunciar, el proppassat dia  23 de febrer varem celebrar la sessió de presentació de BAIE (Barcelona Aeronàutics & Space Association ) a càrrec de la seva directora la Sra. Glòria García, que ens va parlar de l’origen, estructura i funcionament intern de l’associació, el seu pla estratègic, projectes portats a terme i els projectes en curs.

BAIE és una associació sense ànim de lucre, amb més de 90 membres de les principals entitats públiques i privades vinculades amb el sector aeroespacial: govern central, Generalitat, empreses privades, centres tecnològics i d’investigació, universitats, entitats financeres i associacions diverses.

Des del seu naixement l’any 2000, BAIE ha participat en projectes de caràcter nacional i internacional amb contractes de col•laboració amb empreses, universitats, i els grans protagonistes del sector: NASA, AGENCIA ESPACIAL EUROPEA, EADS-CASA, AIRBUS i BOEING, entre d’altres.

A la sessió van assistir empreses del sector aeroespacial i altres de sectors afins, que van tenir una ocasió excel•lent per valorar les possibilitats de reorientació de la seva activitat cap a aquest sector en expansió. De fet, Glòria García va il•lustrar la sessió amb exemples de bastants empreses que han migrat cap a aquest sector adaptant la seva activitat d’origen i que han aconseguit convertir-se en empreses competitives en el sector, i amb un creixement nacional i internacional molt destacat ( MIER, GTD, TELSTAR, GUTMAR, CIMSA, entre d’altres ). El procés no és senzill, però és possible;  això sí, requereix una aposta ferma, constant, participació econòmica en els projectes, capacitat i voluntat d’internacionalització, i obtenir una sèrie de certificacions de qualitat.

BAIE continuarà promovent la Regió Metropolitana de Barcelona i Catalunya com a escenari competitiu per a les activitats relacionades amb la indústria aeronàutica i l’espai. Des d’aquí, i des de l’experiència real d’èxit de moltes empreses, us convidem a la reflexió a totes aquelles empreses que tinguin possibilitats d’introduir-se en aquest sector en expansió.

BAIE obre noves expectatives i línies d’actuació pel sector empresarial. Estàs interessat a conéixer-les ?

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE