Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Eines imprescindibles per la gestió de nómines i seguretat social

Arran del taller de Nómines i Seguretat Social realitzat al nostre centre, hem fet un resum dels recursos, publicacions i informació d’utilitat més usuals relacionats amb la Seguretat Social,  nómines i  convenis colectius, entre d’altres.

1. En relació directa amb Seguretat Social, la “biblia” del tema del curs es troba el Manual de Cotització COTIZA 2011, que aquesta vegada ha canviat el format, i tot i que la podem descarregar en pdf, també  la tenim en format ajuda informàtica, igual que quan tenim un programa informàtic tenim sempre el manual d’ajuda. Per aquells que feu servir programes de gestió de personal, les actualitzacions porten tota aquesta temàtica, que actualitza els camps necessaris del nostre programari per a confeccionar nòmines.

- COTIZA 2011 (MANUAL DE COTITZACIÓ), us descarrega un arxiu format ZIP comprimit (recordeu tenir un programa d’obertura d’aquest format)

- Estatut dels Treballadors , imprescindible consultar-ho.

- Com fer la recerca dels convenis colectius: página de la Generalitat de Catalunya

- Com comunicar l’obertura del centre de treball, en aquesta Oficina Virtual de Tràmits, a més podríeu comunicar els accidents laborals amb o sense baixa médica, entre d’altres temes empresarials que us afecten.

2. Pel que fa a la temàtica fiscal dels rendiments del treball, molt útils per determinar als fulls de nòmina quina retenció hem de practicar als nostres treballadors, com hem de liquidar aquestes a l’Agencia Tributaria, conèixer el funcionament d’aquest impost progressiu i redistributiu:

- Aplicatiu per al càlcul dels embargaments de treballadors que tinguin sentència que els obligui.

- Manual d’IRPF on podeu trobar la legislació i casos pràctics, límits d’exencions fiscals als rendiments de treball, deducibilitat de despeses, etc…

- Aplicatiu per a saber quant retenir al treballador en funció de la situació familiar que ens declari. 

No oblideu que a més, teniu el recurs INFORMA, PREGUNTAS FRECUENTES  o bé trucant 901335533, opció IRPF, per a consultes vinculants heu de dirigir-vos directament a la Direcció General de Tributs (en casos on la interpretació de la llei pot provocar controvèrsia).

 

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE