Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Noves professions TIC: SEO i community manager

1165439_seo_2Els noms d’aquestes noves  figures professionals ni tan sols es tradueixen, directament les adoptem en anglès, la llengua que parla Internet.

SEO són les sigles de Search Engine Optimization,  i es corresponen amb una nova professió sorgida arran de les estratègies de màrqueting de les empreses a Internet. El Seo s’ocupa, en general, d’optimitzar el posicionament d’una marca o d’una empresa en els cercadors com Google. Treballa per situar el seu client dins de les primeres posicions de les pàgines que els cercadors ofereixen a l’ usuari quan aquest  realitza una cerca mitjançant alguna paraula relacionada amb l’activitat, el producte, la marca, els conceptes relacionats amb las seva manera de vendre’s …. de manera que el seu client ocupi un lloc preferent en els resultats dels principals buscadors.

El top ten de Google va molt buscat i exigeix una feina prèvia que, segons els experts, dura entre tres mesos i un any. La clau: oferir continguts de qualitat de manera que altres pàgines d’Internet n’estableixin enllaços; el cercador ho detecta i ho valora (si moltes webs recomanen un mateix lloc, és que alguna cosa interessant hi està pasant), i atorga una nota més alta a la pàgina.

L’altre professió nascuda arran de les TIC és el community manager o gestor de comunitats. La seva funció principal és canalitzar els comentaris que, sobre l’empresa i els seus productes, expressen els internautes en els canals de comunicació 2.0, principalment Facebook i Twitter. La idea és associar la informació comercial d’una marca o empresa al fluxe de continguts que, en el cas de les xarxes socials, generen els propis usuaris. Igualment, cada vegada són més les empreses que tenen un perfil propi en Facebook o utilitzen Twitter per arribar al mercat.

Aquest esquema parteix de la base de que qualsevol internauta que segueix una marca a les xarxes socials és un potencial client de l’empresa (si no quin interès tindria per seguir la marca?). Per tant, si aquesta empresa genera notícies a les xarxes 2.0, informa sobre promocions i descomptes i, en definitiva, desenvolupa un diàleg constant amb els followers o seguidors que té en les comunitats on line, augmentarà la seva visibilitat a Internet.

Has utilitzat mai els serveis d’aquests professionals? T’ha servit? Explican’s la teva experiència

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE