Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

LLiurament dels Premis Delta: els premiats

premis_delta_2011L’empresa viladecanenca Ebotlution guanya el primer premi

Atrium Viladecans va acollir ahir al vespre els guardons de la 10a edició dels Premis Delta, iniciativa dels ajuntaments de Castelldefels, Gavà, El Prat, Sant Boi i Viladecans i de la Fundació Ciutat de Viladecans. La sala es va quedar petita per acollir tant de pùblic.
 
El 1r premi, valorat en 5.000 euros, ha correspost a Ebotlution Systems, empresa d’enginyeria de software i sistemes radicada al Parc de Negocis de Viladecans. El projecte principal que vertebra la iniciativa empresarial és un sistema robòtic autònom per localitzar de forma automàtica mines antipersones en llocs on hi ha hagut un conflicte bèl·lic, i d’aquesta manera incidir en el desenvolupament socioeconòmic de la zona deprimida.

Els alcaldes de Viladecans, Carles Ruiz, Sant Boi, Jaume Bosch, i Castelldefels, Joan Sau; la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Viladecans, María Salmerón, i de Gavà, Laura Barrufet, i el tinent d’alcalde de l’Àrea de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament del Prat, Juan Pedro Pérez, van ser els encarregats d’entregar els premis en una convocatòria en què es van lliurat 17.500 euros repartits en quatre premis i es van presentar 53 candidatures.

El segon guardó d’iniciatives empresarials, valorat en 3.000 euros, ha estat per a Aparcaivola pel seu servei d’aparcament més econòmic per a les persones usuàries de l’aeroport del Prat de Llobregat, oferint al mateix temps major comoditat, rapidesa i seguritat a l’usuari. Aparcaivola disposa de dos aparcaments de mitja i llarga estada, amb capacitat per a 1.400 vehicles.

El tercer Premi Delta, amb 1.500 euros, l’ha rebut l’empresa de Santa Coloma de Cervelló OLIKLAK, creadora del “core busines”, un envàs de litre i mig per reciclar oli domèstic fet de polietilè, resistent a altes temperatures i que permet un rentat fàcil i econòmic que garanteix la reutilització de l’envàs. A partir d’aquest, Oliklak actua de connector entre organismes públics i/o privats, centres educatius i institucions generant tot el cicle de vida del producte que es retroalimenta i àmplia constantment.

Reconeixement a la innovació i a la millor iniciativa comercial

Pel que fa als guardons ‘Fundació Ciutat de Viladecans’ a la Millor Iniciativa en Innovació i al Premi Delta a la Millor Iniciativa Comercial –ambdós valorats en 4.000 euros–, han distingit, respectivament, a les empreses W Aeronautica i L’hortet del Baix. La primera, W Aeronautica és una empresa jove que aspira a convertir-se en la consultora i enginyeria de referència del sector aeronàutic.

El seu objectiu a mig termini és escometre la fabricació aeronàutica amb l’objectiu de trencar la dependència de les grans corporacions tractores del sector civil i militar, sense deixar, alhora, de treballar en oportunitats de negoci que apareguin en aquest sentit. L’empresa guanyadora de la Millor Iniciativa Comercial ha estat L’hortet del Baix, una nova eina online que permet vendre productes agrícolas, frescs i de proximitat, de manera directa.

El jurat dels Premis Delta, format  per representants de la Cambra de Comerç de Barcelona, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, CCOO Baix Llobregat, la Diputació de Barcelona, la Fundació Ciutat de Viladecans, PIMEC Baix Llobregat, UGT Baix Llobregat i la Universitat Politècnica de Catalunya, ha establert mencions especials a les empreses finalistes DUNTERMARK (Viladecans), RUSCOMERZ (Gavà),THATZAD (Castelldefels), RICKEBRICK (El Prat), NOU CONCEPTE (El Prat), EMBOTITS OLIVÉ (Viladecans), BOREAL IT (Castelldefels), ONE FORMULA RENT (Gavà) i UXUS CREATIUS (Sant Boi).

Aquests premis tenen l’objectiu de donar suport i reconeixement a la posada en marxa de noves empreses per l’aportació que fan a les ciutats de les corporacions locals convocants. També hi volen donar valor destacat a la capacitat d’innovació, a la creació de llocs de treball i a qualsevol altra iniciativa que constitueixi un potencial dinamitzador del territorio del Delta del Llobregat.

Els Premis Delta lliuren el guardó a les Millors Iniciatives Empresarials a empreses que hagin iniciat la seva activitat en el període comprès entre l’1 de gener del 2005 i el 31 de desembre del 2009, i el premi ‘Fundació Ciutat de Viladecans’ a la Millor Iniciativa en Innovació d’Empreses que hagin desenvolupat aplicacions, productes i serveis, entre d’altres, en el camp de la innovació i hagin començat la seva activitat en el mateix termini de temps.

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE