Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Les petites empreses creen el 85% dels llocs de treball nous

Les petites empreses creen el 85% dels llocs de treball nous

Avui volem compartir amb vosaltres una noticia publicada al butlletí de la Diputació de Barcelona on s’informa de l’estudi sobre la contribució de la Petita i Mitjana Empresa a la creació d’ocupació.

Aquest treball ha estat elaborat per la Comissió Europea entre els anys 2002 i 2010. Un dels resultats més destacables és que les PIME’s Europees van crear el 85% dels nous llocs de treball a la UE, 0’5 punts més que les grans empreses.

De l’estudi, destacar que les microempreses, aquelles amb menys de deu treballadors, presenten un percentatge de creixement net més elevat en matèria d’ocupació, i són les micropimes de recent creació (menys de 5 anys) les que creen més llocs de treball.

L’estudi també destaca de quina manera la crisi econòmica ha afectat a les empreses, que si bé ha afectat a la totalitat d’empreses, ha estat  amb més intensitat a les microempreses. L’estudi posa de relleu les conseqüències que té per la micro i petita empresa: 1. la disminució global de la demanda total dels seus productes i serveis, 2. l’augment dels terminis de pagament dels clients i 3. l’escassetat de capital circulant.

podeu consultar l’estudi a l’adreça web de la Comissió Europea

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE