Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

La revista Smart Building: la vanguàrdia de la nova construcció

La revista Smart Building: la vanguàrdia de la nova construcció

El segment de la construcció i el seu entorn (arquitectes, promotors, fabricants, etc..) està començant a renèixer. S’està començant a construir de nou i a rehabilitar edificis, però aquesta vegada d’una forma diferent i tenint en compte la innovació i la investigació aplicada a nous materials i formes de construir, com la bioconstrucció.

Les noves tendències  aposten per la sostenibilitat a la construcció. Els nous edificis aprofiten les avantatges de la tecnologia, apliquen normes d’eficiència energètica, fan ús de nous materials més ecològics, i tenen en compte, en aquest nou periode de renaixença, una sèrie de valors que situen a l ‘èsser humà, al ciutadà, en el centre de la seva activitat.

Smart-BuildingI ha sorgit una revista que recull totes les experiències que s’estan portant a terme  arreu del món amb aquests nous principis. Es diu  Smart Building i és una revista dedicada a l’arquitectura sostenible, la rehabilitació i la gestió de patrimoni arquitectònic.

La portem al blog perquè resulta molt interessant per a estar informat de allò que està naixent ara mateix a la construcció i també per què la directora d’aquesta nova revista és una persona de Viladecans ja coneguda de tots nosaltres, la Eva Jordan, arquitecta de l’estudi ArquiTIR i administradora d’AdeQuat.

ArquiTIR compta amb el títol de PassivHaus Desigmer i ha dissenyat i certificat el primer edifici  segons les directrius de l’estándar Passivhaus aplicat a clima mediterrani amb uns resultats d’estalvi energètic del 76%.  Ens ha enviat una invitació que fa extensiva als lectors del blog interessats en conèixer un exemple d’aquest tipus de construcció en el qual ha participat com arquitecta i consultora energètica: 

  •  Puertas abiertas en Passiv Palau : del 3 al 5 de julio podrás visitar los edificios que se construyen bajo las directrices del estándar Passivhaus

“Con motivo de la jornada de Open Door de las casas del Passivhaus, os invito a visitar la casa Passiv Palau. Ésta casa es una casa pasiva Mediterránea con sistema constructivo modular de madera con paneles OSB y aislamiento de celulosa, con acabados de fachada del tipo SATE y fachada ventilada de lamas de madera, la cubierta ventilada de teja árabe y chapa sándwich en la parte posterior. Tiene un sistema de ventilación de doble flujo con recuperador de calor, aerotermia para ACS y estufa estanca, y no necesita sistema de calefacción ni refrigeración adicionales.

Como elementos de sombreamiento se incluyen persianas alicantinas de gran volumen y una pérgola situada en la orientación sur..

Para asistir es imprescindible la inscripción previa en el email silvesperez@hotmail.com. Las horas de visita son el viernes día 3 de 17:00 a 20:00 y el domingo día 5 de 10:00 a 13:00″

Desitgem a Eva Jordan molta sort amb els nous projectes !!

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE