Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Fira-tapa i la Ruta de la Tapa ja són aquí !

El mes de maig vé carregat d’activitats per a tots el pùblics i per a tots els gustos: la fira de Sant Isidre és l’esdeveniment més conegut i també el marc idoni per moltes altres accions vinculades als diferents sectors económics i socials del municipi, entre ells el Gremi d’Hostaleria de Viladecans. Aquest sector, tan actiu en els últims anys, ha preparat una nova edició de la FiraTapa (i ja van 5 ) i una nova edició de la Ruta de la Tapa a Viladecans (i ja van 6). I també una novetat tecnológica de promoció com ja ens té acostumats en els ùltims anys: aquesta vegada es tracta d’una aplicació que permet emetre videos en streaming, Periscop.

Ahir dimecres dia 6 l’alcalde Carles Ruiz i el president del Gremi Domingo Morillas van fer la presentació de totes dues activitas a l’auditori de Can Calderon a trevés d’una roda de premsa.

Pel que fa a la FiraTapa han destacat la implicació creixent del sector, que ha augmentat aquest any fins arribar a la participació de 23 establiments, i  l’augment en la previssió d’aforament, que han estimat en unes 1.000 persones. A més el gremi organitza un seguit d’activitats formatives adreçades als restauradors i professionals de l’hosteleria, com les jam sessions, la cocteleria amb cervesa i  una ponència en la que els explicaràn com utilitzar les flors a la cuina. El president del Gremi va explicar també que ja van pel tercer curs de “Ús de les xarxes socials pels negocis d’hostaleria” , la qual cosa implica un interès destacable dels associats  per la formació continuada dels recursos humans del sector.

Per altra banda, la conexió entre la Fira-tapa i la Fira de Sant Isidre cada vegada s’amplia més amb activitats adreçades al públic de la fira i realitzades tant el diumenge com el disssabte:  4art. concurs d’allioli de Viladecans (dissabte 16 de maig a les 12’00 hores), showcooking “el món dels fideus” (diumenge dia 17 a les 11′oo hores) i una jam session especial a la tarda entre joves i gent gran que, mentre cuinen plegats, intercanvien experiències i anecdòtes.

La Ruta de la Tapa ja estarà en marxa aquest dissabte dia 9 i es podrà disfrutar fins a final de mes.

Domingo Morillas, president del Gremi,  ha posat l’accent en la col·laboració entre diverses entitats  i  la confluència d’interessos comuns: per exemple, el Gremi d’Hostaleria i la Cooperativa Agrícola del Baix Llobregat coincideixen en el foment de l’ús i gaudi del producte de proximitat, tant de matèria primera com de producte elaborat, per la seva gran qualitat i perquè garanteix la sostenibilitat del territori; amb la Xarxa de Comerciants de Viladecans coincideixen fins i tot en socis que pertanyen a totes dues entitats; l’escola de pintura de la ciutat s’ha encarregat del cartell que promociona aquest any aquests esdeveniments.

Carles Ruiz per la seva banda va destacar que  l‘evolució positiva del sector i l’evolució de la ciutat han seguit un camí paral·lel, i que els projectes presents i futurs de la ciutat són un viver d’oportunitats noves en moments de dificultat. També va encoratjar els presents a recollir, mitjançant una marca propia de ciutat innovadora,  els fruits de la qualitat de les empreses  del municipi, del dinamisme dels diferents sectors, de l’augment de persones que emprenen un projecte , de la instal·lació de noves empreses, dels projectes com l’Outlet i els parcs d’activitats econòmica, del reconeixement de la nostra ciutat com a Smart City …. en definitiva, de la qualitat de Viladecans com a ciutat.

A preguntes dels assistents Domingo Morillas va desvetllar projectes  nous per part del Gremi d’Hostaleria, entre els quals s’inclou el reconeixement de productes propis de Viladecans com la carbassa i el tomàquet, però aixó ja donarà per un altre post en el futur;  ara toca gaudir de la Fira Tapa  i començar la Ruta de la Tapa 2015. A tots …. bona Fira !!

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE