Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Emprendre des de petits a Viladecans: “Cultura emprenedora a l’escola”

Emprendre des de petits a Viladecans: "Cultura emprenedora a l'escola"

Aquest curs 2014-2015 ja són tres les escoles de Viladecans que han iniciat aquest programa educatiu innovador que dura tot un curs i  que pretèn apropar els nens i nenes de 5è de primaria  els valors i les actituds emprenedores  mitjançant la creació de cooperatives escolars. 

L’escola Enxaneta ha començat aquest curs, i els 19 nens i nenes de primaria que participen ja van  incorporant en el seu dia a dia algunes paraules i conceptes  que no fa tant els hi eren aliens, com nom i logo de la cooperativa, tràmits de constitució, organització interna i funcions dins la entitat …. i sobretot, iniciativa personal, responsabilitat, treball en equip, pressa de decisions per consens …

Les altres dues escoles,  Can Palmer i  Montserratina ja són veteranes i tenen l’experiència de dos cursos anteriors portant a terme tot el procès, des de la formació específica de les tutores dels grups de 5è fins al moment de la venda dels productes a la fira de Sant Isidre el mes de maig. Pel mig,  tot un curs treballant de manera transversal les competències educatives  a través de les activitats que proposa el programa. 

“Cultura Emprenedora a l’escola” és un programa que  la Diputació de Barcelona posa a disposició dels Ajuntaments que, en col·laboració amb els centres educatius, volen posar a l’abast dels nens i nenes de primaria una experiència novedosa que aconsegueix mobilitzar la seva creativitat i iniciativa .

Amb aquests petits emprenedors  avancarem en la resposta a l’etern debat de si els emprenedors neixen o es fan, si les qualitats i actituds dels que s’il·lusionen amb un projecte,  lluiten per ell i  prenen la iniciativa ja les tenen de sempre o van sorgint segons l’educació i l’ambient en què creixen. El  programa “Cultura Emprenedora a l’escola” permet plantar entre tots petites llavors que amplien possibilitats.

Us continuarem informant sobre aquests joves emprenedors a l’escola !

 

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE