Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Els primers passos en la xarxa (màrqueting on-line)

1105359_internet En aquest breu article us volem presentar un itinerari possible i asequible per a les micro pime que estiguin pensant  en iniciar la seva  presència a Internet. A tenir en compte dos elements que condicionen els primers passos: el pressupost econòmic del que disposeu, i el coneixement sobre  la utilització d’eines en internet. Encara que penseu que justament aquests factors són el vostre punt feble, no ho deixeu estar, seguiu llegint i veureu que, amb una mica de dedicació, podeu aconseguir tenir presència a la xarxa en molt poc temps.

Com ja hem comentat en anteriors articles, el més important és definir què preteneu, què busqueu, amb la vostra presència a internet  i,  en aquest sentit,  la primera recomanació és que una vegada finalitzada la lectura de l’article , busqueu en internet exemples d’altres negocis que han posat en marxa aquest tipus d’estratègies i comencéu a pensar de quina manera us podría ser d’utilitat.

Les diferents accions proposades en l’itinerari s’enmarquen dins del que s’anomena “socials media”:

1. En primer lloc, una bona fórmula per als no-iniciats és un canvi d’actitud davant internet.  S’ha de passar de ser consumidors d’informació a generadors dels vostres propis continguts. La  primera cosa  a fer és participar activament en fòrums i web’s d’interès per la vostra activitat,  participar activament vol dir redactar articles, aportar opinions, formant part de  grups… Podeu utilitzar espais molt propers a vosaltres com la plataforma Àgora, el propi bloc de Viladecans Ciutat Empresarial o bé llocs web relacionats amb la vostra activitat que us doni visibilitat  i mostri què sabéu fer.

2. El segon pas consisteix a donar un salt des de la participació a la creació. És a dir, aventurar-se a treure-li profit a les eines de la web 2.0, eines que no suposen un cost econòmic per l’empresa i que tenen un potencial de viralitat i de fidelització interessant. La selecció d’aquestes eines tampoc és un fet arbitrari, dependrà de l’interès principal que us mogui:

-Si el vostre interès és la imatge de marca, la creació de branding i la recerca d’un posicionament de la mateixa, és interessant crear el vostre propi bloc (bloc, fotobloc o videobloc), encara que hauríeu de fer un esforç per anar aconseguint posicionament en internet (posicionament en la xarxa fa referència a aconseguir aparèixer en les primeres posicions dels principals cercadors)

-Si la fidelització és el vostre màxim exponent i busqueu la proximitat a l’usuari final, crear una pàgina web en Facebook és bastant interessant, sobretot si s’aconsegueix generar idees i continguts prou atractius per als potencials clients.

-Si el que us interessa és el contacte continu amb els  clients, o bé una relació molt directa i personal amb ells, twenty és l’autèntic referent.

Pel que no coneix res de res d’aquest “mundillo” li pot semblar difícil i llunyà. Però s’han de trencar aquestes barreres; Internet forma part del nostre dia a dia, les eines web 2.0 cada vegada tenen més usuaris (tant clients com proveidors, com colegues de professió), la xarxa ajuda a la nostra activitat,  no només donat-li visibilitat al nostre negoci, sinò generant opinió, forjant fidelitats, apropant potencials clients ….

Per intentar començar amb més coneixements i seguretat, en el grup de màrqueting de l’Àgora, i dins del fòrum sobre màrqueting on-line, anirem afegint petits tutorials per a ajudar-vos  en la utilització d’aquestes eines socials, sempre des d’una perspectiva empresarial. El que us hem presentat és només una aproximació a les possibilitats. Existeixen més eines útils i us convidem a compartir-les si coneixeu alguna.

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE