Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

El Sector Agroalimentari de Viladecans protagonista del mes de maig

El Sector Agroalimentari de Viladecans protagonista del mes de maig

Ahir a Can Calderon va tenir lloc la roda de premsa de presentació de les activitats que el sector agroalimentari desenvoluparà al llarg del mes de maig a Viladecans. Van  protagonitzar la roda de premsa  Domingo Morilla, xef del restaurant Cal Mingo i president del Gremi d’Hostaleria de Viladecans, i Carme Gimeno, la regidora de comerç i turisme.

L’experiència gastronòmica a la ciutat es va presentar amb un video sota el nom de Tasta Viladecans amb els 5 sentits , que va mostrar la complicitat existent entre la ciutat i el seu sector agroalimentari .

El mes de maig vé farcit d’esdeveniments, alguns d’ells noves edicions d’activitats que ja s’han fet tradicionals com la Fira-Tapa i la Ruta de la Tapa, i d’altres, com les Jornades Professionals del Sector Agroalimentari, que es volen potenciar.  Al centre de totes les accions, el tomàquet i la carbassa, dos productes estrella de l’Horta del Parc Agrari.

Les 3es Jornades Professionals del Sector Agralimentari es realitzaran els dies 10, 11 i 12 de maig:

 • Jornada  “Innovació en el sector agroalimentari: Food & IOT”. L’objectiu de la jornada es tractar, amb les empreses de Viladecans dedicades al sector alimentari i amb els centres de recerca universitaris, els elements d’innovació que podem trobar en diferents esglaons de la cadena de vaor agroalimentària. Dimarts 10 de maig, a l’auditori de Can Calderon, de 9’30 hores a 14’00 hores.
 • Jam session amb blocaires gastronòmics: improvisació culinària amb productes de proximitat com el tomàquet i la carbassa, i amb la participació de xefs de Viladecans. Dimecres 11 de maig, a les 18’00 hores a l’edifici Cubic.
 • El tomàquet i la carbassa: varietats , propietats i versatilidat culinària. Amb la participació de Carles Faura, Josep Farré i Ramón López. Dijous dia 12 de maig a les 18 hores a l ‘edifici Cubic .

Els altres esdeveniments que hem de tenir en compte durant aquest mes de maig  pel que fa al sector agroalimentari són els següents:

 • la VI edició de Fira -Tapa, que  aquest any comptarà amb un espai més gran de 30 estands, i que tindrá lloc el 6 de maig al Parc de la Marina.
 • la Ruta de la Tapa, en su setena edició, amb 22 establiments participants, del 7 al 21 de maig.
 • Activitats gastronómiques en el marc de la 46 Fira de Sant Isidre:
  • dissabte dia 14.  Show Cooking: postres amb carbassa , a les 17’00 hores a l’edifici del Cubic
  • diumenge dia 15. Show Cooking : cuina de proximitat amb tomàquet i carbassa , a les 11’30 hores a l’edifici Cubic.
  • Jam session gastronómica intergeneracional, una activitat promoguda per la Mostra d’Entitats i el Gremi d’Hostaleria, el diumenge 15, de les 19’15 a les 20’30 hores, a l’edifici Cubic .

Tota aquesta activitat podrà ser seguida, sota el hastahg #TastaViladecans,  por Facebook i Twitter.

 

Comparteix
  Escriure un comentari

  CLOSE
  CLOSE