Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Cultura emprenedora també a Secundària: Talent Factory

A Viladecans ja fa quatre  anys que les escoles de primària treballen en un programa específic per fomentar els valors i la cultura emprenedora mitjançant un programa que dura un curs sencer i que s’anomena Cultura Emprenedora a l’Escola. Aquest curs vinent els estudiants de secundària també participaran en un projecte que  incideix clarament en fomentar l’esperit emprenedor i en desenvolupar qualitats personals com la creativitat, la iniciativa i la autonomía personal.

El programa es diu Talent Factory i es va realitzar per primer cop l’any passat a Gavà. Els bons resultats i la pertinència per assolir els objectius han portat a Gavà a repetir experiència i a Viladecans a sumar-ne esforços. El video que obre aquest post mostra la signatura del conveni de col·laboració entre tots dos alcaldes.

Us expliquem breuement com funciona el programa.

El Talent Factory s’adreça als alumnes de 4rt d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat, cicles formatius de grau mitja i grau superior, i programes de qualificació professional inicial matriculats en qualsevol centre educatiu de Viladecans. Els joves que vulguin participar han de formar grups de dos o tres membres i pensar en una idea de negoci que sigui innovadora, creativa, i que pugui ser viable. D’entre tots els projectes s’escolliran 25 semifinalistes que, amb l’ajut d’un mentor, hauran de desenvolupar la idea i fer el pla d’empresa del projecte. Els 10 finalistes obtindran com a premi un programa de formació que, depenent de l’edat dels guanyadors, serà o bé un basat en el Business Model Canvas (menors d’edat) o bé un d’alt rendiment basat en la metodologia Lean LaunchPad d’Steve Blank.

 Però el premi gros se l’emportaran els tres millors projectes que sortiran d’entre aquests 10 finalistes: el tercer premi permetrà als seus guanyadors participar en el Barcelona Entrepeneur Experience Day, que inclou un programa de visites a una ronda de finançament incubadora d’empreses i accions formatives en emprenedoria; el segon premi suposarà un viatge de dos dies a Brussel·les amb un programa de visites a institucions i organismes relacionats amb l’emprenedoria i la innovació en l’àmbit europeu; i el primer premi consisteix en un viatge de 4 dies a Sillicon Valley (San Francisco), amb un programa de visites a les empreses més representatives de sectors innovadors.

El curs vinent tant les escoles de primària com els instituts de secundària s’ompliràn d’emprenedors!!

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE