Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Construmat 2013: un miracle fet realitat

Construmat 2013: un miracle fet realitat

Sergi Fuster López, gerent i coordinador del Grup Arqteria, ens ha enviat les seves impressions desprès de la seva participació a Construmat.

La unió fa la força, magnifica frase per explicar la sensació que tinc desprès de 4 dies d’intensa activitat a CONSTRUMAT 2013.

Observar, compartir, aprendre, debatre en l’únic escenari on la construcció apropa el món a Barcelona.

Moment històric tal i com anunciava algú a la inauguració.  Qui ha fet possible aquest miracle?

Es per això que reitero el meu reconeixement. És enorme i esperançador l’entusiasme que ha posat tota la organització en aquesta edició. Com deia Margaret Mead ” un grup petit pot canviar el món.”

Es valent, molt valent veure expositors d’empreses petites on el seu argument i motius per participar son principals: sentir-se i mostrar que estan vius i generar sinergia entre iguals dels sector. Un exemple que molts absents hauran d’aprendre.

CONSTRUMAT, epicentre d’innovació, sostenibilitat, rehabilitació i internacionalització a on s’han tractat temes de màxim interès per un sector canviant i en plena renovació de model, legislació i marc normatiu.

Estant present en actes, jornades, entrega de premis Construmat, i parlant amb professionals d’arreu del mon, es fàcil entendre l’esforç que molta gent ha fet per millorar els seus projectes, serveis professionals i productes, on comprar, vendre i compartir s’ha produït de forma natural.

Ha finalitzat un punt de trobada on s’han pogut escoltar especialistes i professionals en Eficiència Energètica, nous productes com evolucions dels formigons autocompactants lleugers amb fibres, especialment dissenyats per la rehabilitació de forjats, nous sistemes auxiliars més lleugers i més funcionals, solucions constructives per la pell dels edificis, garantint un resultat en confort extraordinari.

En aquest moment parlar de l’Eficiència Energètica dels edificis construïts i poder escoltar la millor realitat i comparació entre el sector de l’Automòbil i la Construcció.

Quin es el consum del vehicle? s’han fet aquesta pregunta alguna vegada? i …d’altra banda en el moment de llogar i/o comprar un habitatge, em costa creure que preguntem al venedor ” quin es el consum anual o mensual de l’habitatge?”

Aquesta dualitat entre sectors, ens ha de fer reflexionar en qué hem fet malament durant molts anys. Algú parlava de 20 anys. A mi em costa definir en dates quin es el temps, però es evident que allà on alguns veuen costos en la nova legislació RD 235/2013 (procediment per la Certificació Energètica d’edificis), altres veiem oportunitat d’utilitzar el sentit comú i endreçar el parc immobiliari existent des de la imprescindible necessitat de reduir els consums i condicions a precari de molts habitatges.

El repte actual és entendre i valorar que no treballem per la extensió del territori, sinó en la millora del parc immobiliari existent.

Gràcies CONSTRUMAT, i moltes felicitats a la organització per fer possible el que per molts estava obsolet o caducat. Gràcies per un saló imprescindible a la nostra ciutat.

Fira de Barcelona heu demostrat al món, a tot el mon i especialment al sector de la construcció, que creure, fins i tot i especialment, en els moments difícils fa mès plena la satisfacció i l’èxit.

Avui dilluns 27 de maig de 2013, ja penso en el 2015. Ja penso en tot el camí que ens resta per recórrer i en què puc ajudar per millorar la següent edició.fotoSERGIFUSTER0001

Per ara, gaudim del que ha passat a casa nostra, reflexionem, agraïm i felicitem aquest miracle.

Per molts anys,

Sergi Fuster López, gerent i coordinador del Grup Arqteria

info@arqteria; www.arqteria.com

 

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE