Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Conclusions del taller “No són els altres, sóc jo: millora de les relacions i l’èxit professional

no-soc-jo“Cadascú és responsable del que li passa i té el poder de decidir el que vol ser. El que ets avui és el resultat de les teves decisions i eleccions en el passat. El que siguis demà serà conseqüència dels teus actes d’avui” .    Vivekananda

Aquesta frase podria resumir el que vam aprendre al taller del passat dijous i que va conduir  la Clara Prats, consultora de System Institut.

Amb una sentència punyent de Goethe, “El que importa més, mai hauria d’estar a la mercè del que importa menys”, començava tot el seguit de diapositives i vídeos que anirien il•lustrant durant les quatre hores de sessió.

Vam veure que la visió, la missió i els valors són el tres conceptes que serveixen per crear el context per l’eficàcia i l’èxit professional i que es poden aplicar a qualsevol àmbit de la vida.

La motivació i la manera personal que tenim de veure les coses va ser un dels punts forts  i més participatius del taller. Sempre se’ns ha dit que “ens han de motivar” però la clau està en que ja l’hem d’estar de motivats, i això només s’aconsegueix si analitzem el nostre comportament i ens desempalleguem de les “motxilles” que duem a l’esquena (prejudicis, coses que ens van passar fa temps, pors, etc) i que ens condicionen davant de qualsevol esdeveniment.

Van aprendre com funciona fisiològicament el nostre cervell i, d’aquesta manera, poder saber quan els nostres actes són de tipus racionals o emocionals. Cada estímul que rebem ens causa una emoció i aquesta  ha d’aflorar reaccionant davant la situació (Així, davant d’un estímul d’amenaça sentim una emoció de por i podem actuar fugint o bé enfrontant-nos; la manipulació ens fa sentir ràbia i actuarem en conseqüència, depenent de què ens digui la part racional del nostre cervell). No hem de deixar que se’ns acumulin les emocions, sobretot les negatives i això ho hem de fer reaccionant (allò que diem treure-ho a fora).

La intel•ligència emocional –un altre punt que vam tractar -  ens ajuda a esbrinar com som  i quina és l’actitud que hem de prendre davant de qualsevol circumstància. Una de les maneres de fer-ho és expressant el que realment pensem, per exemple aprenent a dir NO en el moment adequat. D’això se’n diu assertivitat  i és una de les tècniques que s’acostumen a fer servir.

Evidentment no podíem acabar el taller sense donar una repassada als diferents perfils de personalitat que té cada individu i a la importància que té el fet de detectar-ne cada tipologia perquè és bàsic poder reconèixer els perfils , les emocions i l’estat d’ànim de qui tenim davant per tal de poder desenvolupar les respostes més adients.

I, molt important, conèixer als altres passa per conèixer-nos a nosaltres mateixos.

Els assistents, emprenedors, personal de recursos humans de diverses empreses,  i professionals en general van fer una valoració molt positiva de la sessió tant pel contingut com pel dinamisme que la Clara va imprimir. Va ser un taller dels que val la pena tenir en compte per una futura edició i que no us hauríeu de perdre.

Comparteix
    1 comentari
    1. It’s really a nice and helpful piece of information. I’m glad that you shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE