Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Aprendre a crear una empresa: l’experiència de l’escola Montserratina

Aprendre a crear una empresa: l'experiència de l'escola Montserratina

Els valors, les actituds i els coneixements importants que adquirim durant el temps d’escola no s’obliden, resten a la nostra consciència i emergeixen amb força en un moment o un altre. Per què quan som petits creiem i confiem sense reserves,  som esponges davant els aprenentatges i,  sense gaire esforç, assimilem allò que s’ens ofereix com un joc.

Sobre aquestes premisses,  i amb el suport del servei de creació d’empreses del nostre centre, l”Escola Montserratina practica la creació d’una cooperativa a través d’un programa pilot pedagògic impulsat per la Diputació de Barcelona.

A través d’aquesta iniciativa, els i les alumnes crearan i gestionaran dues cooperatives reals de fabricació de productes artesans, la qual cosa inclou la petició d’un microcrèdit que retornaran amb la venda, durant la Fira de Sant Isidre del 2013, dels productes elaborats. Fins i tot, destinaran part dels ingressos a una obra social.

Aquesta innovadora iniciativa pedagògica vol ajudar-los a interioritzar des de l’educació primària valors que els serviran per a tota la vida, com el treball en equip, l’autonomia personal, la creativitat, la presa de decisions o la planificació. Així, el programa Cultura emprenedora a l’escola vol avançar en l’objectiu europeu de promoure un esperit innovador en tots els nivells de l’educació.

Ens fem ressò de l’article que podeu llegir a la pàgina de notícies de l’Ajuntament on s’explica amb més detall la presentació d’aquest programa el dia 18 de desembre, i fins i tot veure-ho en vídeo gravat per Viladecans Televisió .

“Una cinquantena d’alumnes de 5è de primària de l’Escola Montserratina participen en el projecte pilot Cultura emprenedora a l’escola, impulsat per la Diputació de Barcelona, mitjançant el qual els estudiants aprenen, de forma pràctica, competències pròpies de l’esperit emprenedor per fomentar el seu potencial personal, social i professional de futur. El pastisser i empresari viladecanenc Jordi Bordas, campió de la Copa del Món de Pastisseria del 2011, va participar en la presentació del programa explicant la seva experiència emprenedora. En l’acte, que es va celebrar divendres 18 de desembre de 2012, també van intervenir el diputat d’Educació i TIC Marc Castells i l’alcalde Carles Ruiz.” (..)

A Viladecans, ja s’havien dut a terme iniciatives de foment de l’esperit emprenedor en alumnes, però de secundària, a través del concurs L’Institut emprèn, en el qual es premiaven les millors idees emprenedores de l’alumnat, que prèviament havia realitzat alguns tallers i seminaris sobre creativitat, innovació i emprenedoria. (..)”

Què us sembla ???

 

 

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE