Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Anàlisi de les tendències de consum 2011-2015 (II)

182201_lensDesprès de la primera , la sostenibilidad recompensada, parlem d’una segona tendència de consum analitzada a l’estudi que ens ha arribat de l’Anella.

Tendència 2: Mobilitat eficient.

A les grans ciutats s’entén la mobilitat com un dret, i el transport privat és una solució cada cop més incòmoda, cara i perjudicial per la salut. Per tant, els ciutadans demanden sistemes que:

* redueixin el volum excessiu de vehicles (congestió i manca d’aparcaments)

* redueixin les emissions (CO2 i acústiques).

Veiem com es trasllada aquesta tendència a les empreses; per exemple, avenços ara ja imparables en la investigació i comercialització de vehicles “nets”  . Han comencat les administracions: tramvia, autobusos que utilitzen gas, vehicles de neteja elèctrics o d’altres amb energies solars, híbrids …

Les grans empreses veuen la necessitat d’identificar-se amb aquesta preocupació dels seus clients: General Motors es compromet organitzant el Fòrum de Mobilitat urbana Sostenible i desenvolupa un full de reuta pel 2030. Com a primer pas, creen el vehicle elèctric “EN-V”, que pot circular de forma autònoma i estar sempre en el lloc i moment adequats.

I no hem d’anar tan lluny. Aquí, a la zona del Delta del LLobregat s’ha creat el clùster 6m  arran de la consideració de la mobilitat com a factor clau de competitivitat empresarial i benestar de les persones.

Us recordo el que vam sentir no fa gaire a la jornada Innov! de novembre de 2010: conscients de la creixent importància de la mobilitat en les nostres vides, els 5 ajuntaments de la zona del delta del Llobregat –Castelldefels, Gavà, Viladecans, St. Boi  i el Prat de Llobregat-, amb el suport d’ACC1Ó i una sèrie de centres de recerca, han donat impuls a la creació del clúster6m, amb la finalitat d’ involucrar empreses, centres de recerca, universitats i administracions, per a  portar a terme projectes que millorin la mobilitat, tot millorant la competitivitat de les empreses i el benestar de la ciutadania.

Com ho veieu? Sabeu exemples de productes, empreses, activitats ……que estiguin tenint en compte dins la seva estratègia la preocupació per la mobilitat eficient?

Avui és divendres. Hi ha temps per pensar al llarg del cap de setmana: com podríeu reflectir, adaptar, tenir en compte, considerar aquesta tendència dins la  vostra empresa ???

 

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE